Eu și Ioana ne-am înscris la Băneasa Trail Run, un concurs de alergare ce a devenit foarte popular datorită organizării exemplare și formatului inedit: are loc iarna (anul ăsta va fi pe 13 decembrie), prin pădurile Băneasa și Tunari, pe poteci offroad.

Am vrut și anul trecut să particip, dar m-am trezit prea târziu Pe urmă, după ce am văzut fotografiile din concurs, mi-am promis că în 2015 nu voi mai rata ocazia.

Ioana s-a înscris la proba de 10,5 km, iar eu m-am băgat la proba de semimaraton și amândoi, dacă nu ninge, vom avea de alergat pe pământ, printre rădăcini de copaci și pe un covor bogat din frunze uscate. Dacă va fi zăpadă, oh boy, oh boy, va fi o provocare serioasă.

Baneasa Trail Run in 2012
Băneasa Trail Run, în 2012, când a fost zăpadă din belșug.
Baneasa Trail Run in 2014
Anul trecut n-a fost zăpadă, dar judecând după cum erau îmbrăcați concurenții, a fost frig.

La prima ediție, în 2012, a participat și Marius Ionescu, cel mai bun maratonist român în momentul actual. În 2013, au fost 350 de participanți, iar în 2014 numărul s-a dublat. Anul acesta organizatorii se așteaptă la 1.000 de participanți, număr care situează Băneasa Trail Run în categoria evenimentelor de top de alergare din Capitală.

Kitul de concurs

Kitul de concurs e super tare! Vesta de alergare și cana filtrantă sunt vedetele ediției din acest an.

Kit concurs Baneasa Trail Run

 

 

Comentarii

Articolul precedentPista de atletism: Update 28 octombrie
Articolul următorȘcoala MTB pentru copii: Cu bicicleta pe nisip și pietriș
Editor Biciclistul.ro | emilian@biciclistul.ro | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE