Obiectiv foto Tamron pentru Nikon

Am un aparat foto Nikon D3100, care este dotat cu obiectivul standard, 18-55 VR. Simt însă nevoia de un alt obiectiv foto, care să-mi permită să fotografiez de la o distanță mai mare. De multe ori, pe la concursuri, cu obiectivul ăsta mic, 18-55, trebuie să te bagi în sufletul omului ca să-i prinzi un portret. Este frustrant.

Obiectiv foto Tamron pentru Nikon

Deci, aș vrea un obiectiv foto (cât mai ieftin), pentru evenimente sportive, pentru natură, pentru portrete de la distanță.

Am găsit la F64 un obiectiv Tamron AF-S 70-300 mm, care costă 699 lei. Ce ziceți, merită? Ce alte obiective mai puteți recomanda în această arie de prețuri?

Ceva similar (cred) am găsit și la eMAG.ro, dar mult mai scump (1.999 lei): Nikon AF-S VR 70-300 mm.Cică și ăsta este indispensabil pentru wildlife și sport/acțiune.

Nikon AF-S VR 70-300mm

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

7 thoughts on “Am nevoie de o recomandare: Ce obiectiv foto să-mi cumpăr?”
 1. Salutare,

  Cel mai bine ar fi sa vii la magazin (f64.ro) cu aparatul, pentru ca aici ai posibilitatea sa le testezi pe toate si sa vezi ce-ti place mai mult. Pentru a afla CE iti place, ar trebui sa te uiti la:

  1 – situatiile de fotografiere cele mai frecvente adica mergi pe un tele simplu sau pe un all-around, care te-ar scuti de schimbatul de obiective (aici vine numai bine recomandarea de mai sus: Tamron 18-200mm sau daca sunt bani exista un Tamron 18-270 VC – cu stabilizare, grozav de altfel); daca vrei tele clasic, mergi pe Tamron 70-300 VC (stabilizare), Nikon 55-200 VR sau Nikon 70-300 VR.
  Ca raport calitate-performante/pret si cu cel mai performant sistem de stabilizare optica de imagine de pe piata, personal as alege Tamronul, si nu sunt deloc subiectiv. Pe testate!

  2 – buget
  3 – dimensiune, greutate
  4 – performante optice
  5 – sistem de stabilizare sau nu

  Recomandarile mele sunt cele de mai sus, dar ca sa te convingi singur, iti recomand inca o data vizita la magaizn, iar colegii mei iti vor pune la dispozitie tot ce vrei sa testezi din aceste obiective. Daca nu te poti convinge pe loc, vii cu un card si poti studia ulterior imaginile la tine pe calculator.

  PS: nu am dat linkuri catre magazin, dar daca intri pe site, gasesti orice daca dai “paste” la denumirile de mai sus.

  Cu prietenie,
  Kiko, F64.ro

 2. Salut, depinde cat doresti sa investesti intr-un aparat foto.

  In locul Tamronului ti-as recomanda cam la aceiasi bani un Nikon 55-200 VR pentru ca are si stabilizator, functie foarte utila mai ales daca doresti sa fotografiezi subiecte in miscare, cazul tau biciclisti. Tamronul este si destul de lent, zgomotos si lucreaza greu in conditii de lumina slaba. Daca esti dispus sa dai mai multi bani ti-as recomanda cu cea mai mare caldura un Tamron 70-200 f2.8: foarte luminos, rapid, precis dar greu. Despre Nikonul 70-300 nu imi pot da cu parerea pentru ca nu am tinut niciunul in mana pana acum.

  Succes la achizitie,

  Paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds