Inainte de semimaratonul Bucuresti

Inainte de semimaratonul Bucuresti

Mai sunt cinci zile până la Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon şi a venit momentul să-mi asum obiectivul pe care îl am anul acesta la proba de semimaraton.

Recordul meu personal este 1h:42m:49s, la Petrom Bucharest International Half Marathon, în luna mai 2014, când mi-am îmbunătăţit recordul personal cu 2m:59s.

Acum am planuri ambiţioase şi vreau să termin semimaratonul Bucureşti sub bariera de 1h:35m, ceea ce înseamnă că va trebui să am o mede de 4m:30s/km. Motivele pentru care am decis să atac acest timp sunt cât se poate de realiste:

  • mă simt în formă, iar la antrenamente reuşesc să cobor sub 4m:20s/km, fără să am senzaţia că mor acolo, pe loc;
  • sunt mai uşor cu aproape 10 kg faţă de greutatea pe care o aveam în primăvară (acum am 87,7 kg).

Poate vă sună prea îndrăzneţ obiectivul meu şi, într-un fel, vă dau dreptate, mai ales în condiţiile în care nu am nicio alergare mai lungă, susţinută de un asemenea ritm. Voi încerca, totuşi, şi chiar dacă nu voi reuşi trebuie să obţin un nou record personal, asta-i musai.

În apărarea mea ar trebui să vină şi faptul că anul acesta a fost cel mai intens de până acum în ceea ce priveşte antrenamentele de alergare. Am parcurs 1.360 km în alergare, pentru care am dedicat 127h:08:20s. Şi voi continua să alerg din ce în ce mai mult, dacă nu mă accidentez, pentru că vreau să mai dau jos încă 10 kg şi, dacă totul merge conform planului, cine ştie, poate că în primăvara anului 2015 voi ajunge la o medie de 4minute/km. E un vis încă îndepărtat, dar pe care îl simt din ce în ce mai aproape.

Comentarii