Olah Attila - ciclist paralimpic

Duminică, la București MTB Race, am crezut că nu văd bine: un ciclist cu un singur picior pedala susținut pe o urcare dură. M-a impresionat foarte tare, mi-a rămas întipărită imaginea asta și m-am tot gândit la el ulterior.

Olah Attila - ciclist paralimpic

L-am redescoperit printre fotografiile publicate de către organizatori și am aflat că-l cheamă Oláh Attila și este din Târgu Secuiesc.

Încă de la naștere, lui Oláh Attila i-a lipsit genunchiul de la piciorul stâng și a fost nevoit să crească cu această dizabilitate. Piciorul său stâng a rămas foarte scurt, comparativ cu piciorul drept, iar Oláh poartă proteză încă de la vârsta de doi ani.

În 2010 a început să practice ciclismul de performnață, în cadrul echipei Tuşnad Cycling Team.

După ani în care muncit din greu, a reușit să se califice la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro 2016. Ulterior, a început să concureze și la curse de ciclism montan, unde s-a confruntat cu multe dificultăți, dar asta nu l-a împiedicat să renunțe. Vara trecută, a pedalat în jurul lacului Balaton, peste 200 km.

Oláh a parcurs trei tururi din cinci la București MTB Race (eu am făcut patru).

”Am sperat să intru în al patrulea tur, dar primul rider din cursă m-a ajuns cu 200 de metri înainte de linia de finish”, a scris Oláh pe pagina sa de Facebook.

”Nu vor fi 100 de curse pentru mine în 2019. Nicio problemă, acesta va fi un obiectiv pe care îl voi atinge anul viitor”, a mai spus el.

100 de curse??? Wow!

Oláh Attila s-a clasat pe locul 110 la București MTB Race, din 176 de participanți (detalii aici).

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE