Erată: echipa la care evoluează Eduard Grosu este Continentală, nu Pro Continentală, cum am scris eu indus în eroare chiar de către site-ul echipei.

Eduard Grosu a semnat un contract cu echipa Continentală VINI FANTINI – NIPPO – DE ROSA şi a făcut un pas uriaş spre performanţa adevărată în ciclism. Jos pălăria în faţa lui Eduard Grosu şi la cât mai multe sprinturi câştigate!

Eduard Grosu - Vini Fantini - NIPPO - De Rosa
Eduard Grosu

Am reţinut că noua echipă a lui Eduard Grosu are posibilitatea de a participa în Turul Italiei, ceea ce mi se pare fantastic pentru ciclistul român, căruia îi doresc cea mai bună formă posibilă şi pe care de-abia aştept să-l văd la Eurosport, de ce nu, câştigând măcar un sprint în faţa marilor consacraţi din acest sport.

Eduard Grosu a fost prezentat de echipă ca sprinter, dar şi ca un ciclist care poate susţine etape montane mai uşoare.

Echipa

Să vă spun câteva cuvinte despre Vini Fantini – NIPPO – De Rosa, echipă despre care am văzut că s-a scris spre deloc în România.

În prezent, echipa este formată din 15 ciclişti, printre care şi al nostru Eduard Grosu, născut la Zărneşti, în data de 4 septembrie 1992. Această echipă este un mix de naţionalităţi, italieni, japonezi, suedezi, austrieci, sud africani şi români (de fapt, român 🙂 ).

Vini Fantini – NIPPO – De Rossa este o echipă italiano-japoneză, al cărei sponsor principal este Farnese Vini, un producător de vinuri patronat de către Valentino Scitotti.

Valentino Scitotti
Valentino Scitotti

Echipa este coordonată de către Rocco Menna

Rocco Menna
Rocco Menna

Ceilalţi sponsori importanţi ai echipei sunt Nippo Corporation şi De Rosa. Nippo Corporation este o companie japoneză care activează în sectorul construcţiilor. Japonezii s-au implicat în ciclism încă din 1987, când au fondat echipa Nippon Hodo. De asemenea, Nippo Corporation a fost sponsor oficial al unor competiţii precum Turul Hokkaido, Turul Japoniei sau Turul Kumano. Anul trecut, alături de producătorul de biciclete De Rosa, a sponsorizat echipa NIPPO – De Rosa.

Despre De Rosa cred că nu mai este nevoie să spun că este unul dintre cei mai respectaţi şi prolifici producători de biciclete din Italia, unde ciclismul se mănâncă cu paste şi pizza ( să nu zic pe pâine).

Şeful De Rosa, care s-a născut în data de 27 ianuarie 1934 încă trăieşte! La vâsta de 80 de ani, Ugo De Rosa este încă implicat în business.

Ugo de Rosa
Ugo de Rosa

Eduard Grosu şi colegii săi vor concura pe bicicletele De Rosa din seria PROTOS, echipate cu roţi Campagnolo, şei Selle Italia, cauciucuri Michelin, pedale şi ghidoane TIME şi computere Garmin.

După cum vedeţi, Eduard Grosu beneficiază de un context ideal pentru performanţă, pe care i-o şi doresc din plin.

Comentarii