Stafeta Romania - traversare Canalul Manecii 2019

Patru copii din România, sportivi talentați și ambițioși, vor traversa înot Canalul Mânecii, în cadrul unei ștafete speciale, care poartă chiar numele țării noastre.

În ordinea vârstei, echipa este formată din Ana Nanău(12), Andreea Albu (13), Alice Perjoiu (16) și Anton Zamfir (16).

Stafeta Romania - traversare Canalul Manecii 2019
Anton Zamfir (stânga), Ana Nanău, Alice Perjoiu, Andreea Albu și Paul Georgescu (dreapta). Fotografie făcută cu ocazia unui antrenament desfășurat în Marea Neagră, la 2Mai.

Ana Nanău practică înotul de la vârsta de șase ani, face și atletism. Andreea Albu este alergătoare, sport pe care l-a practicat la nivel de performanță și Alice Perjoiu, care acum este triatlonistă, membră a lotului național.

Anton Zamfir este cel mai experimentat înotător dintre copii. Este poloist și a participat in 2017 la Finala HALF Oceanman (juniori) 5,5 kilometri,de la Benidorm.

Ce au în comun acești copii, în afară de faptul că participă împreună la unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale natației românești în ape libere? Sunt elevii lui Paul Georgescu.

Paul Georgescu - bazin - foto Barry Delaney
Foto: Barry Delaney

Câteva repere. Vorbim de Paul Georgescu, cel care este campion mondial în ape înghețate, la proba de 500 de metri. Același Paul Georgescu este primul român care a înotat o milă în ape înghețate. Și încă doar trei referințe, că ne lungim prea mult :), vorbim de același Paul Georgescu care a traversat înot Canalul Molokai, 52 km, 13h6min, pe 9 aprilie 2019, Canalul Catalina, 35 km, 9h47min, pe 15 august 2018 și Canalul Englezesc 54 km, 13h36min, 14 septembrie 2016.

Paul cunoaște bine Canalul Mânecii. În 2016, a înotat în 13 ore și 36 de minute, fără costum de neopren, cei 34 de km în linie dreaptă, de la Dover, Anglia, la Pas de Calais, Franța.

Elevii lui i-au stat alături, l-au urmărit și l-au încurajat când a stabilit recordul național după o primă încercare eșuată. Acum vor traversa, alături de el și de înotătorul Sergiu Deznan, Canalul Mânecii. Organizatorii au impus ca doi dintre membrii ștafetei să fie adulți.

Apa nu va depăși 18° Celsius, iar traversarea este programata între 29 august și 5 septembrie. Puteți urmări live ștafeta România aici: https://www.channelswimmingassociation.com/pilots/sea-leopard

Ștafeta România va înota pentru copiii cu afecțiuni grave din MagiCAMP. Cu sprijinul lor, dar poate și al vostru, anul viitor va fi extins numărul de locuri de cazare. În tabăra MagiCAMP de la Brănești vor putea veni să se joace aproape 50 de copii cu afecțiuni grave, în fiecare săptămână din vacanța mare.

Dacă vreți să donați pentru această cauză umanitară o puteți faci aici.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE