Paul Georgescu Oceanman

Later update: Din păcate, Paul Georgescu a fost nevoit să abandoneze. Se pare că i s-au blocat picioarele, din cauza temperaturii foarte scăzute a apei. Paul s-a oprit după aproape 16 km, înotați în 4h27.

Nu putem spera decât că se va recupera, că este sănătos și că va merge înainte cu încredere!


Paul Georgescu a început traversarea Canalului Nordic, unde are de înotat doar în slip în jur de 35 km în ape reci ca gheața.

Canalul Nordic este a patra traversare din cele șapte, pe care Paul Georgescu vrea să le facă în cadrul Oceans Seven.

Am vorbit recent cu Paul și mi-a spus că este cea mai dificilă traversare pe care o va face (sperăm că încununată de succes), pentru că apa este foarte rece și există și multe pericole, cum ar fi meduze otrăvitoare sau valuri mari.

Urmăriți-l pe Paul Georgescu live aici. 

Paul s-a pregătit intens pentru traversarea Canalului Nordic, înotând zilnic cel puțin 5 km și antrenându-și rezistența, tot zilnic, într-un bazin cu apă de 11-12 grade, pentru cel puțin 60 de minute.

Iată câteva imagini de la unul dintre antrenamentele desfășurate chiar la fața locului. Filmarea e făcută de Ger Kennedy, cel care a fost observatorul lui Paul Georgescu când a înotat mila înghețată.

Cea mai recentă traversare a lui Paul datează din aprilie, când a trecut înot canalul Molokai, după aproape 13 ore și o distanță totală parcursă de 55,5 km.

Paul a bifat, până acum:

  • 9 aprilie 2019, Canalul Molokai: 52 km, 13h6min
  • 15 august 2018, Canalul Catalina: 35 km, 9h47min
  • 14 septembrie 2016, Canalul Englezesc: 54 km, 13h36min.

Comentarii