Paul Georgescu - inot in ape inghetate

Lui Paul Georgescu nu-i sunt suficiente medalia de aur în proba de 500 de metri liber la mondialele de înot în ape înghețate, de la Murmansk (Rusia), nici locul 5 la proba de 1.000 de metri, vrea și mai mult de-atât.

Paul vrea să bată recordul mondial și să devină cel care a parcurs cea mai mare distanță înot în Antarctica. Da, frate, în Antarctica!

”O să fie cel mai extrem, cel mai greu lucru pe care o să-l fac de până acum. După mine, o să fie mai greu şi decât Ocean’s Seven. Voi înota în Antarctica, în perioada 17-28 februarie 2020, cel puţin o milă. Spun cel puţin pentru că nu ştiu cum o să se comporte organismul meu la minus 1-2 grade în apă şi la minus 20 grade Celsius afară. Dar eu vreau să dobor recordul mondial de distanţă care este de 2,250 km. O să încerc să înot mult mai mult. Această expediţie va fi condusă de Ger Kennedy, irlandezul care a fost observator la mila de la Bucureşti. Mi-a povestit despre această expediţie, am stat şi m-am gândit şi cred că după acest CM de Ice Swimming am mari şanse de reuşită”, a declarat Paul Georgescu, joi, într-o conferinţă de presă.

Recordul mondial este 2,25 km și îi aparține înotătoarei indiene Bhakti Sharma, care în data de 10 ianuarie 2015 a parcurs această distanță în 41,14 minute. Temperatura apei avea 1 grad Celsius.

În 2019, Paul Georgescu şi-a fixat multe alte provocări, iar printre competiţiile la care va lua startul se numără Molokai Channel (42 km) în luna aprilie, North Channel în luna august şi prima ştafetă care va traversa Canalul Mânecii între 29 august şi 5 septembrie.

Paul Georgescu este cel mai rapid român care a traversat în 2016 Canalul Mânecii fără costum de neopren (cu timpul record de 13h34min) şi este deţinător al titlului “Triple Crown” (English Channel – 54 km, Catalina Channel/SUA – 35 km şi Manhattan Island/SUA – 48,5 km), iar visul său cel mare este să încheie până în 2020 proiectul “Ocean’s Seven”, echivalentul “Seven Summits” al alpiniştilor care au reuşit să cucerească cele 7 mari vârfuri ale lumii. 


Comentarii