Paul Georgescu - finala mondiala Oceanman

Paul Georgescu, cel mai bun înotător român în ape deschise, va participa la Oceanman, finala campionatului mondial de înot în ape libere, ce va avea loc în Dubai în data de 16 noiembrie 2018.

El va avea de înotat 10,5 km și va participa la categoria Elite, unde se va întrece cu cei mai buni înotători din lume în ape deschise.

”Eu zic că sunt pregătit. După TriChallenge Mamaia am luat o pauză de două săptămâni, dar pe urmă am reînceput antrenamentele”, a declarat Paul Georgescu pentru Biciclistul.ro.

Paul Georgescu se antrenează cu Matei Giurcăneanu, fost campion al României la natație și actualul vicepreședinte al Federației Române de Natație și Pentatlon. Înoată în jur de 5.000 de metri pe zi, iar antrenamentele sale încep la ora 06.45.

Paul Georgescu medalii

Paul va concura cu primii 10 cei mai buni înotători de la categoria Elite din fiecare etapă Oceanman.

”Vreau să prind un podium, dar ar fi OK și un top 10 la categoria Elite”, a spus Paul Georgescu.

Paul  Georgescu a fost membru al echipei de polo Steaua București, cu care a câștigat un titlu de campion național la juniori, dar și unul la seniori. În palmaresul său de poloist se află și o Cupa a României. În prezent, este profesor de sport la IBSB – International British School of Bucharest, dar și kinetoterapeut, instructor de triatlon și arbitru internațional de polo.

Paul se afla în fața celei de-a doua finale Oceanman. La prima a participat anul trecut, când s-a clasat pe locul 5, dar la categoria amatori. Finala de anul trecut a avut loc în Spania, în data de 15 octombrie, iar Paul a înotat 9,5 km în 2h28min.

Pe unde va înota la Oceanman Dubai:

Traseu Oceanman Dubai 10 km - Paul Georgescu

Paul Georgescu a finalizat trei dintre cele mai dificile maratoane de înot în ape libere din lume:

    • Catalina Channel, 15 august 2018, unde a înotat 35 km în 9h47min56sec;
    • Manhattan Island Marathon, 25 august 2018, când a înotat 48 km, în 08h03min05sec;
    • English Channel, în data de 14 septembrie 2016, când a înotat 54 km în 13h36min

Circuitul Oceanman 2018:

Comentarii