Deși comportamentul femeii la volan e de mult subiect de bancuri mai mult sau mai puțin misogine dar și adevărate, trebuie să recunosc cu mâna pe inimă că atunci când se află la ghidon, situația se schimbă. Aproape toate semnalizează mai des și mai corect decât o fac și eu (da, recunosc nu-mi place să iau prea mult mâinile de pe ghidon) dar și felul în care anticipează și acționează în trafic arată mult, mult mai multă atenție decât arătăm a avea noi, bărbații.

Foto velobello.wordpress.com

Nu în ultimul rând, mi se par a fi și mai curajoase și mai puțin afectate de bicileta pe care merg. Am întâlnit multe femei care se asigurau și treceau înaintea mea prin locuri pe unde eu mă gândeam de două ori dacă am loc să trec. Și folosesc cu aceeași eleganță o bicicletă DHS ca și una de 5x salariul mediu pe economie.

Iar ultima frază a “apologiei femeii pe bicicletă” – este o altă constatare personală – Când se strică vremea, pe traseul meu întâlnesc mai puțini bărbați decât femei pe bicicletă. Oare bărbații se ascund în mașinile personale de vremea rea?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.