Vlad Dascălu - Les Gets world cup 2019Foto de Traian Olinici

Vlad Dascălu a câștigat încă o etapă de cupă mondială de mountain biking la categoria U23, în cadrul unei competiții ce a avut loc weekendul trecut la Les Gets, în Franța.

Vlad este la a treia victorie la rând în cadrul circuitului mondial, după etapele cucerite în Cehia și Andorra (în prima etapă a obținut locul 2).

Vlad Dascălu a condus cursa încă de la început, urmat de un grup restrâns de rideri, cel mai aproape fiind elvețianul Filipo Colombo, care de altfel este și pe locul secund în cadrul clasamentului general.

Vlad a impus un ritm puternic atât pe urcări, cât și pe coborâri, dar când mai erau trei tururi o pană l-a silit să se oprească și să schimbe roata. Colombo a preluat conducerea cursei, iar Vlad a început urmărirea din poziția a șaptea.

În ciuda incidentului tehnic, Vlad a demonstrat forma incredibilă în care este în prezent și în mai puțin de două tururi a recuperat și revenit la conducerea cursei.

În ultimul tur, Vlad Dascălu a lansat atacul final și a reușit să obțină un avantaj suficient pentru a câștiga Les Gets 2019 World Cup.

Foto: brujulabike

Vlad Dascălu este lider în clasamentul general al categoriei U23 și este unul dintre favoriții principali la titlul mondial pentru 2019.

Urmează încă trei curse de tip circuit Val di Sole, Lenzerheide și Snowshoe.

Vlad Dascălu vine în România unde va participa sâmbătă, 20 iulie, la Campionatul Național de XCO, organizat la Herneacova, județul Timiș.

Născut la Fălticeni, Vlad (22 ani), se antrenează în Spania unde trăiește de la vârsta de 9 ani. El concurează pentru echipa Brujula Bike Racing Team.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE