Transfier 2018 - proba inot - foto Radu Cristi
Foto: Radu Cristi. Moment din 2018, imediat după start.

Azi am primit un comunicat de presă în care sunt anunțat că peste 300 de sportivi s-au înscris la Transfier, cel mai dur concurs de triatlon din România pe distanță semilungă, care acum, la a cincea ediție, s-a transformat în Transfier 70.3 by Hidroelectrica.

”Federația Română de Triatlon se implică, din acest an, direct în organizarea concursului și își confirmă sprijinul acordat cluburilor organizatoare de competiții în domeniu”, a declarat Peter Klosz, președintele FRTRI.

Apropos de implicare, Transfier era cât pe ce să nu se mai țină în 2019, din cauza dificultăților întâmpinate de organizatori în obținerea tuturor avizelor necesare. Aici a intervenit FRTRI, care a salvat situația.

Transfier 2018 - proba inot - foto Radu Cristi
Foto: Radu Cristi. Moment din 2018, imediat după start.

Mihai Preda, de la NoStress, asociația organizatoare, era optimist în acel moment și își exprima speranța că la start se vor alinia 400 de sportivi, dintre care 150 să fie din străinătate. În comunicatul de astăzi nu se menționează nimic despre numărul sportivilor din străinătate.

Vă reamintesc că începând cu ediția din 2019 Transfier a anulat proba olimpică, din cauza faptului că zona de tranziție va fi limitată. În schimb, au fost mărite numărul de ștafete Half la 50.

Cine se luptă pentru titlul Transfier 2019?

Francesc Artigues Ramis

Francesc Artiguez Ramis - castigator Transfier 2018 si 2017
Foto: Radu Cristi

Ultimele două ediții ale Transfier au fost câștigate de către Francesc Artiguez Ramis, un spaniol căsătorit cu o româncă, care va fi prezent la start și în acest an. Cred că el este principalul favorit la câștigarea primului loc și în 2019.

”În ultimii doi ani am participat la Transfier când eram în vacanță. Anul acesta vin în mod special pentru competiție”, a declarat Francesc Artiguez Ramis pentru Biciclistul.ro.

L-am întrebat câte ore dedică săptămânal antrenamentelor și mi-a răspuns că cea mai grea săptămână a fost cu 22 de ore, dar că în mod obișnuit se antrenează între 14 și 16 ore pe săptămână.

”Toate antrenamentele mele sunt publicate pe Strava”, a spus el.

Pentru cine este curios, aici este profilul lui: https://www.strava.com/athletes/504992.

Spaniolul a câștigat Transfier 2018 după 4:48:41, un timp îmbunătățit în mod considerabil după cel obținut în 2017, când a trecut linia de finish după 04:58:15.

Răzvan Ene

Razvan Ene - medalie Ironman Tremblant 2019

Răzvan Ene este unul dintre sportivii cu șanse la podium. Răzvan a venit anul trecut pe locul 3 la general și anul acesta este în formă bună, mai ales după ce a trecut prin experiența Ironman Mont Tremblant, pe care l-a terminat după 10h31min.

Simon Istvan

Simon Istvan - la Balatonman 2017

Anul trecut, pe locul 4 a venit Simon Istvan, care apare pe lista de start și în 2019. Concurează pentru Harghita Triathlon Club și a fost mai puternic cu două minute față de Andrei Dan Dudu, care a venit anul trecut pe locul 5. Andrei va fi și el prezent la Transfier 2019.

Alex Ciocan

Alex Ciocan - foto studio

Alex Ciocan revine la Transfier 2019. El a ocupat locul 4 la nivel general la ediția din 2017, când a trecut linia de finish după 5h06. Am observat că anul acesta a început să se antreneze mai sistematic, mai ales de când a intrat în echipa Seven Sport Club.

Andrei Vrăbii

Andrei Vrăbii este din Republica Moldova și este foarte, foarte puternic la proba de bicicletă și la alergare. Dacă va reuși să iasă cât mai aproape de fruntași din apă va fi prăpăd :).

Andrei Vrăbii face parte din echipa națională de ciclism a Moldovei. În iulie, la Târgu Mureș, a făcut 4h6min18s la Campionatul European de Triatlon pe distanță medie de la Târgu Mureș, clasându-se pe locul 4. Iar la duatlon, tot la europenele de la Târgu Mureș, a luat medalia de argint.

Nume ”grele” care lipsesc de la Transfier 2019: Ciprian Bălănescu, Mihai Vigariu, Alex Ion, Robert Budai.

Dacă tot ai ajuns la sfârșitul articolului, aș vrea să-ți mai rețin atenția două secunde. Biciclistul.ro este un blog independent, susținut din resurse proprii. De aceea, orice contribuție venită din partea cititorilor este binevenită, mă va ajuta să generez conținut original și de calitate. Cum poți ajuta? Cu o mică donație lunară, de 1$, 3$, 5$ sau orice sumă vrei tu. O poți face aici:  https://www.patreon.com/join/biciclistul?. Mulțumesc anticipat!

Comentarii