Campionatul SE European de Duatlon - Buftea 2017

Federaţia Română de Triatlon are aşteptări mari de la Campionatul SE European de Duatlon, ce va avea loc în data de 22 aprilie 2017 la Buftea.

“Aşteptăm cel puţin patru clasări pe podium şi două titluri la categoriile importante: elite, juniori şi cadeţi”, a spus Peter Klosz, preşedintele Federaţiei Române de Triatlon.

Contactat de Biciclistul.ro, preşedintele Federaţiei a spus că se aşteaptă la rezultate din partea sportivilor Ciprian Bălănescu, Daniel Attila şi Bogdan Damian, la categoria Elite.

“Ciprian Bălănescu are cele mai mari şanse”, a spus  Peter Klosz, care a apreciat că acesta pare într-o formă sportivă mai bună decât colegii săi.

Pegas Duatlon Buftea 2015 - Daniel Attila si Ciprian Balanescu
Daniel Attila şi Ciprian Bălănescu la Pegas Duatlon Buftea 2015. Foto: Radu Cristi

La categoria juniori, oficialul Federaţiei are aşteptări de la Andrei Chiş, sportiv legitimat la CSM Cluj Napoca. La cadeţi există speranţe pentru Erik Rogoz, de la Aqua 01 Cluj, care a ieşit campion balcanic la cadeţi în 2016. “Eu aştept titlul de la el”, a spus Peter Klosz referindu-se la competiţia de la Buftea.

La categoria Elite fete, toată lumea are aşteptări de la Antoanela Manac.

“La junioare nu prea avem şanse”, a spus Peter Klosz.

Acesta a remarcat-o pe Andreea Iordache, la fete cadeţi. “Ea are şanse la podium, merge foarte bine”.

Competiţia de duatlon de la Buftea va fi o bună evaluare pentru Campionatele Europene de Duatlon, ce vor avea loc la exact o săptămână după competiţia din România, în perioada 29-30 aprilie, în Spania, la Soria, lângă Madrid. România are cinci sportivi înscrişi la această competiţie: Ciprian Bălănescu (Elite), Robert Budai (Elite), Daniel Attila (U23), Andrei Chiş (Juniori) şi Robert Tamirjan (Paratriatlon).

Anul trecut, la Campionatul Mondial de Duatlon, ce a avut loc în Spania, la Aviles, sportivii români au fost în coada clasamentului. Robert Budai s-a clasat pe locul 31, iar Ciprian Bălănescu pe locul 36 din 40. Daniel Attila nu a reuşit să termine concursul, fiind ajuns din urmă la proba de ciclism. Titlul mondial a fost câştigat în 2016 de către Richard Murray.

7.000 de participanţi la duatlon şi triatlon în România

Triatlonul şi duatlonul au devenit sporturi din ce în ce mai populare în România ultimilor ani, a spus Peter Klosz, arătând că dacă în 2010 numărul sportivilor care au participat la concursuri din aceste sporturi depăşea cu doar puţin 1.000, iar anul trecut s-a ajuns la peste 7.000 de participanţi.

Evenimentul de la Buftea, organizat de către Pegas Triatlon Club, va fi anul acesta pentru prima oară Campionat SE European de Duatlon.

“Ne așteptăm la 600 de concurenți, şi credem că participarea feminină și locală va avea o pondere de aproximativ 30%, respectiv 10% din numărul total al participanţilor”, a declarat Cosmin Rogoveanu, vicepreşedintele Pegas Triatlon Club.

Comentarii

Articolul precedentVlad Stoica: “Am fost în discuţii cu Ironman şi Challenge Family, dar Ocean Lava s-a potrivit cel mai bine pentru România”
Articolul următorCSA Steaua a dominat categoric prima etapă din Road Grand Tour 2017
Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE