Echipa de ciclism CSA Steaua a dominat categoric prima etapă din cadrul celui mai mare concurs de ciclism şosea din România, Road Grand Tour.

Denumită şi Drumul Vinului, competiţia a atras la startul de la  Crama Seciu 362 de ciclişti, 135 la tura lungă (110 km) şi 227 la tura scurtă (62 km).

Cicliştii înscrişi la tura lungă au avut de parcurs cinci bucle de câte 24 km (260 metri urcare, 260 de metri coborâre), iar cel mai rapid a fost Daniel Crista, de la CSA Steaua Bucureşti, care a trecut primul linia de finish după  2:59:04,70. Pe locul 2 a venit Emil Dima, la 02:21 faţă de câştigător. Pe locul trei a venit tot un ciclist de la CSA Steaua Bucureşti, campionul naţional Marius Petrache, la o diferenţă de 02:35 faţă de locul 1.

Podium Road Grand Tour 2017, tura lunga - Drumul Vinului

Steaua a obţinut două locuri pe podium, dar şi clasări pe primele 20 de poziţii: Cosmin Bidilici locul 4, Mihai Băbăiţă locul 11 şi Leonard Barbu locul 20.

Valentin Pleşea, câştigătorul din 2016, s-a clasat anul acesta pe locul 6, la o diferenţă de 06:28 faţă de câştigător.

De remarcat clasarea foarte bună a celor doi veterani Ştefan Morcov şi Filip Grigorescu, care au participat la categoria de vârstă 40-49 de ani şi au obţinut locurile 7, respectiv 14 la nivel general.

La concurs a participat şi cel mai titrat ciclist român al momentului, Eduard Grosu, care a fost nevoit să abandoneze cursa după ce a parcurs trei tururi.

La tura scurtă, locul 1 a fost obţinut de Ciprian Jitaru, locul 2 de Adi Marcu, iar locul 3 de Mihail Rusu.

Clasamentul feminin

La fete nu prea a existat concurenţă, cel puţin la tura lungă, unde au participat doar 10 cicliste, dintre care doar opt au terminat concursul. Triatlonista Antoanela Manac a câştigat tura lungă, cu o diferenţă de peste şapte minute faţă de ocupanta locul 2, Miriam Stan (CS Otopeni). Pe locul trei s-a clasat Adriana Ceauşescu, de la CSA Steaua Bucureşti.

Podium fete Road Grand Tour 2017, Drumul Vinului

Tura scurtă a fost câştigată de către Andreea-Corina Ioan (MT Race), urmată de Cora Balteşt (locul 2) şi Ileana Albu, de la Daimon Woman Cyling Team (locul 3).

Rezultatele complete pot fi consultate aici.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.