Medalie Hot Chocolate Race 2017

Sâmbătă a fost ziua de naştere a Ioanei şi am sărbătorit-o alergând în familie, în parcul Herăstrău, la Hot Chocolate Race 10/5 k, cursă care pentru copiii noştri a însemnat prima participare la o competiţie de alergare pe distanţa de 5 km.

Familia Nedelcu la Hot Chocolate Race 2017

Nu-i simplu să alergi 5 km, am constatat acest lucru pe feţele multor adulţi care gâfâiau din greu pe traseu, dar Vlăduţ (8 ani) şi Natalia (7 ani) fac sport cinci zile pe săptămână şi n-am avut absolut deloc emoţii că nu ar putea parcurge această distanţă în alergare.

Hot Chocolate Race, proba de 5 km, a fost o cursă necompetitivă, fără clasament, iar noi ne-am propus pur şi simplu să alergăm relaxaţi pe aleile din Herăstrău, ceea ce am şi făcut, alături de peste 1.000 de persoane, alergători la cursele de 5 km sau 10 km, şi susținători.

Natalia a dus un ritm mediu de 06:01 min/km, pe un traseu destul de variat, cu multe întoarceri, iarbă umedă, pietriş şi mici şi dese urcări. Pe kilometri, a scos 5:54, 5:48, 5:57, 6:17 şi 5:40, reuşind să treacă linia de finish după 29m:36s.

Natalia la Hot Chocolate Race 2017

Vlăduţ şi Ioana au fost mai înceţi, au venit la câteva minute, dar s-au bucurat mai mult de privelişte.

Copiii noştri fac sport de plăcere

În copilăria mea sportul era ceva natural. Jucam fotbal cu orele, alergam prin parc toată ziulica în vacanţele de vară, am avut o copilărie plină de outdoor. Generaţia copiilor are parte de condiţii diferite, nu-i lăsăm singuri nici până la colţul blocului, să cumpere o pâine. Totuşi, am reuşit să-i molipsim şi pe cei mici. Vlăduț a învățat să meargă pe bicicletă la trei ani. Fără roți ajutătoare! Natalia a prins și ea gustul bicicletei tot așa, de la o vârstă fragedă.

Natalia a devenit competitivă pentru că e în natura ei acest lucru, ea vrea să câștige, nu crâcnește, oricât de dificil i s-ar părea traseul pe care se dă cu bicicleta sau pe care aleargă. În schimb, Vlăduț este un melancolic, îi place să se plimbe, să admire natura și locurile pe care le explorăm. Este un bun observator și are un temperament de tăuraș Ferdinand. Dacă îl stârnesc, atunci explodează. Nu prea îşi dă seama de potenţialul său sportiv, însă sunt sigur că la un moment dat va exploda şi atunci să te ţii, nimeni nu-i va sta în cale.

Organizare de notă maximă

După finish am stat la iarbă verde şi ne-am delectat cu o parte din bunătăţile pe care le-am primit de la cea mai dulce cursă la care am participat până acum. Ciocolata a fost chiar hot!

Hot Chocolate Race - Runfest - 2017 - bunatati

Este uimitor cât de repede te poţi obişnui cu mai binele. Trebuie să recunosc că MPG a reuşit să impună un standard de calitate în ceea ce priveşte organizarea concursurilor, standard care, iată, e pe placul miilor de concurenţi care iau startul la competiţiile Runfest sau Riders Club. Totul merge strună, înscrieri, preluări kituri, atmosferă la faţa locului şi servicii, motive pentru care nici cârcotaşii de serviciu nu mai au ce să zică.

Pentru noi urmează pe 28 mai RACE TO NATURE Trail & Family Run! Acolo va fi o cursă pentru copii de 2,5 km, offroad. Adulţii au de ales între 5, 10 sau 21 km.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.