Antoanela Manac - cross duathlon ibiza 2018Foto: Antoanela Manac, arhiva personală.

România a reușit să obțină mai multe medalii în cadrul festivalului de triatlon Ibiza ETU Multisport European Championships, care a avut loc în perioada 20 – 28 octombrie 2018 în Spania.

Cele mai importante rezultate au fost obținute de către Antoanela Manac, care a participat la două dintre competiții:  Aquathlon European Championships și Cross Triathlon European Championships. Au mai luatt medalie George Murar, la age group aquathlon, și Daniel Attila, la cross duathlon, U23.

Aur la Aquathon, la U23

Antoanela Manac s-a clasat pe locul 1 din 5 la categoria U23 la competiția de aquathlon. La categoria Elite, în cadrul aceluiași concurs, Antoanela s-a clasat pe locul 3 din 18. Sportivele au avut de înotat 1.000 de metri (o tură) și de alergat 5 km (două ture). Temperatura apei a fost de 23,2 grade Celsius, iar costumele de neopren nu au fost permise.

Antoanela Manac - cross duathlon ibiza 2018
Foto: Antoanela Manac, arhiva personală.

La Aquathlon l-am avut și pe George Murar, care a participat în calitate de amator, la categoria 30-34 de ani, unde a reușit să se claseze pe locul 3 din 21 de sportivi.

George Murar - ibiza aquathlon 2018
Foto: George Murar, arhivă personală

Argint la Cross Triathlon, la U23

Manac a reușit o performanță notabilă și la concursul de cross triathlon, unde a reușit să obțină medalia de argint la categoria U23, locul 1 din 6 concurente. La categoria Elite, în cadrul aceluiași concurs, Antoanela Manac s-a clasat pe locul 9 din 14. Probele ce au trebuit parcurse în cadrul acestui concurs au constat în 1 km înot, 20 km ciclism offroad și 6 km alergare montană.

Antoanela Manac - cross duathlon ibiza 2018
Foto: Federația Română de Triatlon

Bronz la Duathlon, la U23

Daniel Attila locul 3 cross duathlon ibiza 2018
Foto: Federația Română de Triatlon

Daniel Attila s-a clasat pe locul 3 din 6 la categoria U23, concursul de cross duathlon, și pe locul 17 din 21 în clasamentul general.

Cel mai bine clasat român la nivel general a fost Ciprian Bălănescu, care nu a reușit însă să obțină nicio medalie,  după ce a trecut linia de finish pe locul 15 din 21 de sportivi.

În concurs a mai fost un român, Kovacs Szabolcs, clasat pe locul 4 la categoria U23 și pe locul 18, în clasamentul general.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE