Alex Ciocan - Road Grand Tour

Alex Ciocan este noul antrenor de ciclism din cadrul Seven Sport Club, unul dintre cele mai importante cluburi de triatlon din România, în cadrul căruia activează peste 100 de membri sportivi amatori si profesioniști.

Cu o carieră de peste 20 de ani în acest sport, Alex Ciocan este unul dintre cei mai cunoscuți cicliști din România, cu 15 participări în Turul României, opt în Turul Turciei, cinci în Turul Greciei și tot cinci în Turul Bulgariei, precum și multe alte participări în competiții internaționale de ciclism.

Alex Ciocan are peste 30 de titluri de campion național și peste 60 de podiumuri naționale, obținute în cadrul a diferite echipe de ciclism. A fost membru în cadrul CS Petrolul Ploiești, CS Dinamo Bucurrești și  CS Otopeni.

De numele lui Alex Ciocan se leagă și circuitul RoadGrandTour, una dintre cele mai populare competiții de ciclism șosea din România, adresată atât profesioniștilor, dar mai ales amatorilor. Îl mai întâlniți și la Eurosport, unde comentează competiții de ciclism încă din 2011.

Alex Ciocan ajunge într-un club de triaton care l-a consacrat pe Andrei Dudu, cel care a doborât recordul naţional pe distanţa Ironman la Talinn (Estonia), unde a trecut linia de finish după 9:02:45. Andrei este, de altfel, cel de-al treilea român care a reușit să se califice în finala mondială Ironman Kona, unde a și avut o prestație foarte bună.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE