Am practicat drumeția încă de mic copil, fără să fiu conștient de asta. Îmi aduc aminte și acum cu mare plăcere despre plimbările pe care le făceam împreună cu cel mai bun prieten din copilărie, plimbări care se lungeau până pe la trei ore.

Aveam un traseu pe care-l bifam la fiecare ”drumeție”, mergeam pe jos din cartierul Tineretului, până în parcul Herăstrău, acolo dădeam un tur complet de lac, după care ne reîntorceam spre casă. Undeva pe drum ne opream la un local, unde luam bere rece și ceva de mâncare.

Timpul trecea mult mai repede în doi, iar scopul nostru nu era neapărat de a face un efort fizic, ci de a vorbi vrute și nevrute – în acel moment eram pasionați amândoi de filosofie și mereu se găseau subiecte de discuție și dezbatere în această arie.

Acum, adult fiind, nu mai fac plimbările de pe atunci, dar am rămas cu poftă de drumeție ori de câte ori am ocazia. Îmi place să bat drumurile de țară, când ajung prin locuri în care peisajul te invită la așa ceva.

Pe vremea mea nu exista Decathlon, te încălțai cu ce apucai și de multe ori te alegeai cu răni la picioare sau oboseai mult mai repede din cauza încălțărilor greoaie. Astăzi, e suficient să dai o fugă până la Decathlon și aproape că nu știi ce să alegi, atât de mare este diversitatea opțiunilor.

Să fi avut eu copilul bocanci sau ghete de drumeție așa cum are Decathlon, acum eram campion mondial la drumeție :). Avem noroc că un brand internațional de forța Decathlon are o prezență atât de consistentă în România și că aduce echipamente sportive la cel mai bun raport calitate preț, pentru minimum 80 de sporturi. Mai mult, toate produsele Decathlon au o garanție de doi ani de zile.

Acum doi ani mi-am cumpărat o pereche de încălțăminte pentru drumeție NH100, încă îi am, nu s-au rupt, nu s-au dezlipit. Mi-a plăcut la ei că sunt ușori, au talpa flexibilă, astfel încât nu te incomodează când urci o pantă mai abruptă, și că nu îmi transpiră prea tare picioarele în ei.

Costă doar 69,99 lei

Aruncați o privire în secțiunea de drumeție, sunt acolo peste 200 de produse, e imposibil să nu găsiți ceva.

Anul acesta vreau să ajung mai des la munte și poate reușesc să-i molipsesc și pe copii. Nu prea le place la drum lung, dar sunt sigur că e suficient să aibă parte de o experiență plăcută, iar pe urmă să-și dorească ei să tocim pantofii de drumeție. Deocamdată suntem la faza în care trag eu de ei :).

Din punct de vedere medical, drumeția este un excelent exercițiu aerob, cu numeroase efecte pozivite asupra stării de sănătate. Indiferent de gradul de dificultate al unei drumeții, avem doar de câștigat dacă mergem la munte și inspirăm aer curat. Complexitatea acestui gen de exercițiu fizic stă în faptul că, în timpul unei drumeții, sunt solicitate toate grupele musculare.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE