Se spune că mersul pe bicicletă nu se uită niciodată. În completare, aș spune că, de asemenea, bicicletele copilăriei nu se uită niciodată.

Eu am învățat să pedalez pe o bicicletă Pegas, rabatabilă. Îmi aduc și acum aminte de ea, după mai bine de 30 de ani. Era verde, iar șaua scârțâia când pedalai. Tata o folosea zilnic pentru deplasarea la serviciu. Tot el m-a învățat să merg pe bicicletă, în parcul Tineretului, in București. M-a ținut de șa, din spate, iar la un moment dat nu i-am mai auzit vocea. Se făcuse liniște, nu se auzea decât vântul și roțile bicicletei. E un moment pe care n-am să-l uit niciodată.

Copiii mei au învățat să meargă pe bicicletă mult mai devreme decât mine, amândoi pe biciclete de la Decathlon.

Vlăduț știe să meargă pe bicicletă de la vârsta de trei ani și două luni. Eu l-am învățat, iar prima lui bicicletă a fost una una roșie, pe care și-o aduce aminte cu drag și acum, la aproape 14 ani.

Bicicleta asta, Hyper Hero, a trecut prin adevărate războaie mondiale. S-a căzut cu ea, s-a intrat în garduri cu ea, s-a folosit la concursuri MTB pentru copii, câte și mai câte. A rezistat cu brio, n-a avut nicio problemă mecanică și a fost folosită și de către Natalia.

Am fost cel mai mândru tată din lume când Vlăduț a mers cu această bicicletă 17 km, pe teren accidentat, la Zimbrăria Neagră XC 2013. De-abia împinise cinci ani și a participat la acest concurs pe o bicicletă cu roți de 16 inch.

Citește povestea cursei.

Natalia a avut și ea parte de o primă bicicletă tot de la Decathlon

I-am luat bicicleta asta când avea doi ani şi era adorabilă pe ea.

N-am dus-o niciodată la reparat, pentru că n-a fost nevoie, nu a avut nicio pană şi a mers foarte bine până în ziua în care i-a rămas mică și am vândut-o.

Aruncă și tu o privire peste oferta de biciclete pentru copii de la Decathlon, dacă ești în căutarea unei biciclete pentru copilul tău. Au prețuri foarte bune, sunt deosebit de rezistente și nu arată rău deloc. Nu-ți face griji în privința greutății, copiii nu au nevoie de biciclete de concurs super ușoare, ca în Turul Franței, au nevoie de stabilitate și experiențe frumoase, care să le aducă libertatea și fericirea mersului liber pe bicicletă.

În oferta Decathlon veți găsi de toate, de la biciclete cu o singură viteză, până la biciclete cu 18 viteze, cu suspensie sau fără suspensie, cu cadru din oțel sau cadru din aluminiu (acestea sunt mai ușoare).

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE