Încep ca un școlar și vă spun că primăvara bate la ușă :). Vine timpul să scoți bicicleta de la naftalină și să ieși cu ea prin parc sau pe șosea. Vremea însă e înșelătoare, ba e cald, ba e frig, trebuie să fii pregătit, să nu te ia prin surprindere.

Am câteva recomandări de îmbrăcăminte pentru ciclism de la Decathlon, cea mai mare rețea de magazine sportive din România.

Aș începe cu ce se poartă direct pe piele. Eu folosesc un maieu din Van Rysel, care mi se pare super util. E conceput pentru ciclism pe vreme caldă, pentru că evacuează transpirația și se usucă rapid. În felul acesta, rămâi cu pielea uscată în toate circumstanțele. Eu îl folosesc și iarna, când pe lângă faptul că îți ține pielea uscată, ține și de cald. Link produs. M-am uitat pe site-ul Decathlon, au pe stoc toate mărimile.

Pe urmă, nu uitați de șosete pentru ciclism. Alegeți oricare dintre modelele Decathlon, toate sunt bune și au culori pentru toate gusturile. Ba, mai mult, vreo trei modele se află și la discount.

Secretul echipării pentru vreme rece, așa cum încă este acum, este să te îmbraci în straturi. Nu-ți trebuie haine groase, ci mai multe straturi. Asta e valabil și la alergare, și la ciclism. Așa că, peste maieul de corp merge un tricou pentru ciclism și chiar ai de unde alege de la Decathlon, pentru că oferta cuprinde 45 de modele de tricouri și bluze pentru ciclism. Mie îmi place foarte mult brandul Van Rysel, care este pentru ciclismul de șosea, dar există și variante alternative din care puteți alege.

Bun, avem maieu, tricou și bluză, trebuie să mai alegem niște pantaloni pentru ciclism, iar pentru această perioadă aș merge pe varianta de pantaloni lungi sau pantaloni scurți combinați cu niște încălzitoare. În afară de faptul că trebuie să-ți placă modelul ales, aș pune un criteriu de selecție bazonul. Încercați să vă orientați către niște pantaloni de ciclism care să aibă un bazon de calitate, e foarte important pentru confortul pe care o să-l aveți pe bicicletă, mai ales dacă sesiunile de antrenament/plimbare depășesc o oră.

Mi-au atras atenția niște colanți de ciclism pentru vreme răcoroasă, ideali pentru ciclism pe șosea. Link produs.

Mie îmi place simplitatea, de aceea am ales cu preponderență echipamentele de culoare închisă, dar Decathlon are în ofertă și culorile curcubeului, dacă asta dorești.

Să nu uităm de mănuși pentru ciclism, mai ales că pe la extremități corpul pierde cea mai mare parte din căldură. Eu aș opta pentru niște mănuși cu degete lungi. Modelul RC 500 pare o soluție pentru ciclism în sezon intermediar, ideale pentru vreme răcoroasă. Asigură o prindere ușoară a ghidonului, datorită materialului fin, din polar pieptănat, iar manșetele sunt înalte și plăcute la atingere, pentru confort. Link produs.

Aruncați o privire și la secțiunea de gulere, cagule și manșete ciclism.

Piesa de rezistență trebuie să fie jacheta pentru ciclism. Alegerea trebuie să fie în funcție de ceea ce își dorești: ceva pentru vânt sau ceva pentru ploaie. Sunt peste 60 de produse la această categorie, diversitatea este binevenită.

Mie mi s-a părut drăguță jacheta Van Rysel pentru vânt. Am selectat tot pe negru.

În speranța că am fost un pic de ajutor și ți-am dat măcar niște idei îți doresc ”toate pânzele sus!” pe bicicletă! 🙂

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE