Am avut parte de mai multe accidente și căzături cu bicicleta de-a lungul timpului și, din fericire, de fiecare dată am scăpat nevătămat, fără îndoială în bună parte datorită faptului că am purtat cască de ciclism.

Casca nu trebuie să reprezinte un accesoriu oarecare, ci o componentă obligatorie a echipamentului tău de ciclism, indiferent că pedalezi în oraș, pe șosea sau pe drumuri de munte. Chiar merită să alegi siguranța. E adevărat, nu sunt întotdeauna confortabile, mai ales în zilele de vară, dar căștile sunt centurile de siguranță ale bicicliștilor.

Anul trecut, în iulie, am căzut cu bicicleta și mi-am rupt clavicula stângă. Impactul a fost deosebit de puternic, iar punctele de contact cu șoseaua au fost, în mare, două: umărul și capul. Osul claviculei s-a rupt, dar tărtăcuța mi-a rămas întreagă datorită căștii de ciclism, care s-a spart (cui îi mai pasă de asta?) și care și-a făcut treaba cu vârf și îndesat. O cască de ciclism face toți banii și realizezi acest lucru mai ales în momentul în care viața îți este pusă în pericol.

Decathlon are un articol foarte util despre cum să-ți alegi casca de ciclism, în funcție de activitatea pe care o desfășori, vă invit să-l parcurgeți. Mai mult, tot la Decathlon veți găsi peste 35 de modele de căști pentru ciclism, grupate în funcție de activitate, gen sau brand.

Eu am deja cască, una roșie care se asortează cu bicicleta, dar tot m-am uitat la secțiunea de căști de ciclism pentru șosea și am admirat cele două modele Giro sau Van Rysel-ul. În plus, am găsit ceva numai bun de cumpărat, o husă impermeabilă, cu un preț foarte bun, concepută pentru ciclism pe timp de ploaie, care se potrivește tuturor căștilor de ciclism și în afară de faptul că menține casca uscată asigură și o vizibilitate crescută.

Pentru mountain biking, o ramură a ciclismului în care riscul de a cădea este mult mai mare, căștile de la Decathlon vin cu câteva beneficii suplimentare: acoperă întreaga suprafață a capului și dispun de un cozoroc detașabil, împotriva noroiului. Și arată și bine!

Firește, copiii nu sunt neglijați. Există o ofertă mare de căști pentru ei și, foarte important, într-o varietate crescută de culori vii, roșu, albastru, verde fosforescent, galben ca păpădia și încă pe atât. Vezi oferta de căști de ciclism pentru copii.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE