Înscrierile pentru cea de-a treia ediție Predeal Forest Run, eveniment de alergare montană care ia startul în orașul aflat la cea mai mare altitudine din România, sunt deschise: https://predealforestrun.ro/inscrie-te/

Traseul K42 devine K38 și păstrează cele două puncte iTRA și 50k UTMB Index. Pentru a putea avea un traseu mai dinamic, a fost scurtat la 38 de kilometri proba de maraton diminuând diferența de nivel cu 300m, la +/-2.350m.

K38 devine mai accesibil, însă acest lucru nu înseamnă că îi lipsesc provocările, priveliștile spectaculoase, urcările în forță și coborârile provocatoare. Traseul pornește de la Telescaun Predeal, trece prin poteci umbrite în prima parte, ca apoi să iasă în golul alpin pentru a atinge Vârful Piatra Mare (1.844 m) și se întinde de la ieșirea din Canionul 7 Scări până la Cabana Gârbova.

Modificarea traseului față de edițiile precedente începe de la Cabana Susai, unde se continuă pe traseul comun cu cel al probei K24 – semimaraton și K 13 – cros.

Cea de-a doua noutate a acestei ediții este introducerea probei Family Run, o probă dedicată familiei și celor care nu alearga în mod obișnuit. Family Run este o probă necompetitivă pentru cei care vor să se bucure de un traseu prin pădure, fie ei părinți, copii sau bunici. Distanța traseului este de 2,8 km, cu o diferență de nivel de +/-70 m și începe de pe strada Teleferic, continuă către Polistoaca de unde se intră în padure. Poteca din pădure conduce către pârtia Cocoșul pe unde se face coborârea și întoarcerea către finish.

Celelalte două probe ale competiției rămân la fel ca în anii trecuți: K13  (cros) are 13 km, o diferență de nivel de +/-650 m și se adresează celor care doresc o alergare mai scurtă și intensă sau celor care abia acum fac primii pași în alergarea montană. Traseul K13 ajunge aproape de Susai și apoi urcă spre Clăbucet și Cabana Gârbova. 

Pentru cei ceva mai obișnuiți cu alergarea montană există traseul K24 (semimaraton), cu o distanță de 24 km și 1.290 metri diferență de nivel, pe poteci umbrite străjuite de peisaje care te încarcă cu energia necesară pentru a merge mai departe. Obiectivele traseului de semimaraton sunt Poiana și Șaua Stanei Pietricica, Susai, Clăbucet și Cabana Gârbova. 

O alta noutate este prezența trupei CALEnDAR (https://www.trupacalendar.ro/) care vine la Predeal pentru a completa atmosfera cu un concert cu cântece de munte chiar înainte de festivitatea de premiere.

Toți alergătorii care se înscriu la cea de-a treia ediție Predeal Forest Run vor primi în kitul de participare un tricou tehnic de alergare, medalie de finisher turnată, baton de la  Gold Nutrition, număr de concurs, o porție de paste, sacoșă Kaufland, fotografii de pe traseu și multe alte beneficii.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE