Prima Evadare este prima competiţie  la care am participat cu bicicleta. Are un loc aparte în inima mea, chiar dacă atunci am trecut prin toate supliciile imaginabile.

Biciclistul.ro va acorda un amplu spaţiu editorial competiţiei Prima  Evadare 2011. Aşa deci şi prin urmare, l-am întrebat pe Daniel Sărdan, unul dintre organizatorii Primei Evadări, care este stadiul pregătirilor pentru ediţia de anul viitor (ediţia din 2010 a avut un succes răsunător, cu cel mai mare număr de participanţi înregistrat vreodată la o competiţie de genul ăsta din România – 1.300 de concurenţi la start).

Am  avut câteva discuţii de principiu (n.r. cu sponsorii). Nu s-a definitivat nimic şi practic nu aş putea spune că o să colaborăm cu x,y, pentru că ar considera negocierea încheiată, a declarat Daniel Sărdan pentru biciclistul.ro.

Recomandări pentru 2011

Probabil că la ediţia din 2011 vor fi şi mai  mulţi participanţi şi, dacă vremea va fi bună, fără  noroaie, ca anul trecut, probabil că vor exista şi mai puţine abandonări (anul trecut au fost peste 400). Cu alte cuvinte, o grămada de biciclişti  şi biciclete se vor regăsi în primăvara viitoare pe traseul Primei Evadări.

Pentru că această competiţie este una de masă,  adresată în primul rând amatorilor, l-am rugat pe Daniel să dea câteva sfaturi în ceea ce priveşte alegerea bicicletei pentru această competiţie,  un fel de aşa da şi aşa nu.

Cred că sunt foarte  puţini  care-şi setează bicicleta în  funcţie de concurs. Practic vin cu bicla din dotare, spune Daniel

Şi totuşi, citiţi cu atenţie  aceste sfaturi. Pe lângă astea, Daniel a mai adăugat:

Clar, nu e cazul de full suspension, dar dacă ai bicla full şi blochează, probabil că nu-ţi  iei  alta  🙂 La fel şi cu frâna pe disc. Dacă-ţi setezi bicla special,  frana  de disc e mai grea, dar dacă ai mult noroi nu se mai opreşte în aşa zisele v-brake-uri. În schimb, dacă traseul va fi uscat,  ar fi mai recomandate frânele de tip v-brake, pentru că sunt mai uşoare.

În caz de noroi, dacă aşa vor fi prognozele, vom  recomanda un cauciuc mai subţire.

Prima Evadare este cel mai popular maraton de MTB  din România şi are un traseu de 55 km, între Bucureşti şi complexul Astoria din Snagov.

Prima Evadare 2010 –  comunicat de presă

Vezi şi interviul pe care Daniel Sărdan mi l-a  acordat anul trecut pentru MONEY.ro.

Comentarii

Articolul precedentMoş Ion Roată vinde şi schiuri şi snowboarduri
Articolul următorPlayBike invită la film bicicliştii braşoveni
Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE