Jesse Owens a câștigat patru medalii de aur în timpul Jocurilor Olimpice de Vară de la Berlin, în 1936, când naziștii erau la putere, la 100 m, 200 m, săritura în lungime și ștafetă 4×100 m. Filmul este despre cum ajunge Jesse Owens unul dintre cei mai buni atleți ai tuturor timpurilor.

Nu i-a fost ușor. Owens a avut de luptat împotriva rasismului, extrem de ostil pe vremea aceea. Totuși, în ciuda tuturor piedicilor, Owens a reușit să-și depășească competitorii și să stabilească recorduri mondiale care au stat în picioare decade! Unul dintre exemple, care apare și în acest trailer, este recordul său mondial la suta de metri, 10,2 secunde, stabilit la Chicago în 1936, cu două luni înainte de Jocurile Olimpice. Acest record a stat în picioare 20 de ani!

Jesse Owens a avut o viață tragică, din cauza timpurilor în care a trăit. I-am citit povestea pe Wikipedia și m-am întristat. Sper ca filmul să fie centrat pe momentele lui de glorie, dar să și arate lumii tragedia prin care a trecut acest atlet formidabil, poate anumite greșeli nu se vor mai repeta.

Mi-a plăcut mult un citat din Jesse Owens:

I let my feet spend as little time on the ground as possible. From the air, fast down, and from the ground, fast up

Jesse Owens este jucat de către Stephan James, alături de care joacă și două staruri: Jeremy Irons și William Hurt, Filmul apare în cinematografe pe 19 februarie 2016.

 

Comentarii