Raul Sinza - Carcover Veloteca Racing TeamFoto: Răzvan Radu

Raul Sînza (20 ani) a câștigat concursul Prima Evadare la prima sa participare și spune că titlul s-a decis în ultimii trei, patru kilometri.

”Diferența a fost făcută în ultimii 3-4 kilometri, până acolo a fost grup compact. Mai erau doar 3 km și am observat că ceva s-a întâmplat, eram doar cu Ede Molnar. Am trecut în față și am mărit ritmul și am ajuns înaintea lui Ede la liniile ferate, unde el a spart roata”, a declarat pentru Biciclistul.ro ciclistul Raul Sînza.

”Mă așteptam să câștig, sunt într-o formă bună. Dacă aș fi avut ceva probleme tehnice, colegul meu Malnasi Attila ar fi luptat pentru victorie. Din păcate, în ultimii 4 kilometri el a alunecat și a pierdut locul pe podium”, a mai spus Raul Sînza.

Prima Evadare, cel mai mare concurs de ciclism cross country din estul Europei, a avut loc duminică, 19 mai 2019, când peste 1.500 de participanți au trecut linia de finish.

Ediția de anul acesta a fost una dintre cele mai dificile de până acum, din cauza ploilor abundente din ultimele săptămâni, care au forțat organizatorii să lucreze intensiv și să adopte un traseu modificat, adaptat situației.

Raul Sînza spune că în ciuda noroiului, Prima Evadare nu i s-a părut o competiție grea.

”Traseul a fost plat și kilometri puțini, spre deosebire de cursele mele de anul trecut, când aveam etape chiar și de 250 km consecutive”, a spus el.

Tânărul ciclist a spus că nu a întâmpinat niciun fel de problemă în timpul cursei.

”Nu am avut nicio problemă, nu am căzut, am avut parte doar de alunecări de roată controlate”.

Raul Sînza a concurat la Prima Evadare 2019 cu o bicicletă Merida Ninety Six Team Edition, cu anvelope Maxxis Ikon 2.20.

”Am văzut că mulți rideri din grupul fruntaș aveau anvelope de noroi, eu nu prea mă concentrez pe detalii acestea, concurez cu aceleași anvelope peste tot”, a spus Raul Sînza.

Raul este ciclist profesionist în cadrul CarCover Veloteca Racing Team, echipă căreia i s-a alăturat începând cu anul 2019.

Raul Sînza a fost cel mai rapid român din concursul Carphatian MTB epic și campion naţional în 2017 şi 2018.

Unul dintre obiectivele principale ale sportivului este calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE