Povestea este simplă: acum aproape doi ani mi-am cumpărat un ceas Garmin Forerunner 110 de la Decathlon Pallady.  Am fost şi sunt foarte mulţumit de acest ceas, pe care l-am folosit din plin la antrenamentele de alergare, dar şi pe bicicletă.

Mi s-a rupt însă cureaua şi, pentru că încă mai este în garanţie, m-am dus la Decathlon Pallady, de unde l-am cumpărat. Acolo, un domn ce părea a fi vreun şef de raion (aşa se purta), mi-a spus că nu ştie dacă acestui ceas îi poate fi schimbată cureaua şi că va contacta producătorul pentru a obţine această informaţie.

Primul semn de fofilare: “ceasul are garanţie doar un an de zile”, mi-a spus.

“Ba nu, are garanţie doi ani, aşa scrie şi pe site-ul Decathlon”, i-am replicat.

M-a contrazis, mi-a spus că nu ştiu eu şi că, de fapt, ar fi trebuit să mă însscriu pe site-ul producătorului pentru o garanţie extinsă.

Am rămas puţin nedumerit, pentru că nu mi-a pomenit nimeni de acest lucru. Nu mi-a spus nimeni că pentru a beneficia de o garanţie de doi ani trebuie să mă înscriu pe vreun site. Eu ştiu însă că Decathlon afişează pe site-ul său faptul că ceasul pe care l-am cumpărat eu beneficiază de o garanţie de doi ani.

Garantie ceas Garmin

 

“Voi reveni cu un telefon la dvs săptămâna viitoare”, mi-a spus. Eram într-o zi de joi. “Să nu vă panicaţi dacă nu vă sun chiar luni, la prima oră, dar voi reveni cu un telefon”. Ok, am spus, aştept un semn.

Au trecut mai bine de 10 zile, nu m-a contactat nimeni. PROBLEMA este că acum, la începutul lunii martie expiră garanţia de doi ani.

Şi pentru că nu m-a sunat nimeni de la Decathlon România, am sunat eu la Garmin România. În două minute am aflat că acestui model, Garmin Forerunner 110, nu i se poate înlocui cureaua. Aşa a fost proiectat din fabrică.

Stăteam de vorbă ieri cu cineva din industria bicicletelor, care mi-a spus că trebuie să mă duc peste iei şi să-mi reclam drepturile. “Dacă nu-ţi pot înlocui cureaua”, am fost sfătuit, “trebuie să ceri alt ceas”.

Voi ce credeţi că ar trebui să fac? Să mă duc să cer înlocuirea ceasului au ba?

Între timp, am găsit o soluţie temporară, am prins bucată ruptă cu doi şoricei.

IMG_00001967

Comentarii