Acasă Alergare Renunț temporar la alergare: Am probleme

Renunț temporar la alergare: Am probleme

22 aprilie a fost ziua în care am alergat ultima oară 10 km. Durerile au început să se facă simțite, însă, ușor, din cu câteva zile înainte. Simțeam niște junghiuri în piciorul drept, dinspre șold înspre genunchi.

Din data de 22 aprilie n-am mai alergat. Când călcam cu piciorul drept simțeam cum mi se înmoaie și o durere ascuțită mă oprea să mai fac vreo mișcare. Durere de nerv, pe care nu poți s-o controlezi, care îți provoacă mișcări involuntare.

Durere sold alergare

Am luat pauză trei zile și am încercat din nou. Degeaba. Durerea revenea după primii 500 de metri alergați. Prin urmare, am renunțat la alergare. Firește, am căzut în clasamentul alergătorilor, de pe Enedomondo, dar cel mai mult mă îngrijorează faptul că nu voi putea să alerg la Semimaratonul București, ce are loc în data de 19 mai.

Am vorbit cu cineva care are experiență în fizioterapie și mi-a spus că, cel mai probabil, din simptomele descrise de mine, e ceva în legătură cu coloana. Nervul sciatic e cel care îmi face probleme.

Durerea pleaca din șold și se duce până spre genunchi, pe lateral. Am început de astăzi să iau Midocalm. O să iau timp de cinci zile, două pastile pe zi. Renunț definitiv la alergare, cu mare părere de rău.

Pentru că durerea lipsește aproape complet când sunt pe bicicletă, voi începe să să ies mai des cu bicicleta. Duminica trecută am fost până la Snagov și înapoi, o călătorie de peste 90 de kilometri. A fost plăcut, n-am făcut febră musculară, cu excepția mușchilor de la gât.

Aseară am ieșit cu un prieten la o plimbare prin București. Am luat-o, cătinel, din Pantelimon spre Herăstrău, unde am dat o tură de lac. Parcul este asfaltat impecabil, din păcate nu este luminat corespunzător. Trebuie să fii foarte atent dacă mergi cu bicicleta noaptea pe-acolo și să ai lumini puternice.

Comentarii