Românii Tudor Oprea şi Lucian Logigan au reuşit o performanţă notabilă la Absa Cape Epic 2017, cel mai greu concurs de mountain biking din lume, unde au reprezentat echipa Scott Geiger Racing Team cu care au reuşit să se claseze între primii 15% dintre echipele clasate la categoria pro.

Pentru cine nu ştie, formatul Absa Cape Epic presupune participarea cicliştilor în echipe formate din câte doi rideri, care trebuie să ajungă la linia de finish împreună şi care nu au voie să primească niciun fel de ajutor pe parcursul traseului, de natură mecanică sau nutriţională.

După un prolog şi alte şapte etape, în care au parcurs nu mai puţin de 651 de kilometri şi au urcat 14.550 de metri, românii s-au clasat pe locul 31 din 224 de echipe ce au participat la categoria Elitte şi pe locul 35 din 503 echipe în clasamentul general.

Absa Cape Epic a avut loc în perioada 19-26 martie 2017 în Africa de Sud şi este o competiţie comparată adesea cu Turul Franţei, cea mai cunoscută competiţie de ciclism din lume. La fel ca în Le Tour, şi la Absa Cape Epic vin cei mai buni dintre cei mai buni, iar etapele sunt “criminale”.

Competiţia a fost câştigată de către echipa Scott-SRAM MTB Racing, formată din elveţienii Nino Schurter şi Matthias Stirnemann, în 26h:35m. Cei doi au reuşit o viteză medie de 24.49km/h. Tudor Oprea şi Lucian Logigan au terminat concursul în 31h:25m, cu o viteză medie de 20.71km/h.

Etapele Absa Cape Epic 2017

Cei doi români au ţinut după fiecare etapă sesiuni live pe Facebook, pe care le puteţi urmări retrospectiv aici, dacă sunteţi curioşi care au fost impresiile lor de cursă şi cum au făcut faţă greutăţilor.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.