A fost o zi glorioasă pentru familia noastră duminică, pentru că Natalia a câștigat locul 1 la concursul de alergare offroad RunFest 2016 (RACE TO NATURE Trail & Family Run), în fața a 51 de fetițe de vârsta ei, din categoria 6-7 ani.

A avut de alergat 1 km pe un traseu presărat cu urcări, bolovani și poteci denivelate și a trecut prima linia de sosire după 5 minute și 44 de secunde.

A știut de la bun început ce-și dorește: să câștige! La start era o îmbulzeală de nedescris, peste 100 de copii, băieți și fete. O mare parte dintre micuți erau însoțiți de părinți, care formaseră un adevărat zid înaintea liniei de start, de parcă ei urmau să alerge în concurs. Fără nicio jenă, Natalia a început să-i tragă de mâneci și să-și facă loc. A dat din coate, a strigat și până la urmă a ajuns în prima linie.

Când am văzut-o acolo mi s-au risipit pur și simplu emoțiile, n-am mai fost leșinat ca acum doi ani când a câștigat concursul de duatlon TriKids, la categoria 4-5 ani.

Natalia, inainte de start la RunFest 2016
Numărul 2297, that’s my girl!

S-a dat startul și după 2-300 de metri Natalia era acolo, în față! Trecuse cu bine de urcare și avea un ritm alert. Am început să alerg lângă ea și am încurajat-o pe tot parcursul cursei, ajutând-o să-și recapete respirația când s-a tăiat. Începuse să respire sacadat, dar m-a ascultat, a inspirat adânc de mai multe ori și și-a revenit. Mai avea vreo 200 de metri și când i-am spus că e detașată de restul plutonului, a băgat un sprint năpraznic, încât m-am ținut cu greu după ea.

Ce m-a uimit la Natalia a fost voința de care a dat dovadă. I s-au înmuiat picioarele, dar n-a vrut să renunțe, n-a fost dispusă să cedeze niciun singur centimetru. A strâns din dinți și a continuat să alerge de parcă ar fi zburat. Cred că asta-i și principala ei calitate, e încăpățânată, are voință, mai ales când dă de greu. Vlăduț funcționează cu un altfel de combustibil, lui îi trebuie distracție, joacă, voie bună. Vlăduț e Jerry, te fentează, te păcălește, fuge în zig-zag doar pentru a râde de tine, nicidecum să treacă vreo linie de sosire.

Când Natalia știe ce vrea nu se lasă până când nu iese ca ea. Natalia e rechin. Vlăduț e delfin. Amândoi sunt plini de forță și de vitalitate, ambii au șanse mari să supraviețuiască în ocean. Asta-i tot ce contează.

Natalia si Vladut

Comentarii

Dacă tot ai ajuns la sfârșitul articolului, aș vrea să-ți mai rețin atenția două secunde. Biciclistul.ro este un blog independent, susținut din resurse proprii. De aceea, orice contribuție venită din partea cititorilor este binevenită, mă va ajuta să generez conținut original și de calitate. Cum poți ajuta? Cu o mică donație lunară, de 1$, 3$, 5$ sau orice sumă vrei tu. O poți face aici:  https://www.patreon.com/join/biciclistul?. Mulțumesc anticipat!