Emilian Nedelcu, editor Biciclistul.ro, tatuaj

Emilian Nedelcu, editor Biciclistul.ro, tatuaj

Probabil că ați observat faptul că sunt tatuat. Tatuajul meu are o istorie îndelungată. În primul rând, l-am făcut la vârsta de 14 ani. Am fost un adolescent rebel și am încălcat absolut toate regulile care mi s-au impus. Acesta a și fost, pe scurt, motivul pentru care mi-am făcut tatuaj. Răzvrătire, acesta este cuvântul cheie.

Mai întâi a fost o cruce, mică și nevinovată. Nu m-a satisfăcut. Era prea mică și nu sărea în evidență. Prin urmare, nici eu. I-am mai adăugat niște flăcări. M-am gândit că o cruce în flăcări o să reprezinte ceva dual, binele și răul, puritate și impuritate, durere și nepăsare. Aveam 14 ani și multe corigențe. Multe. Treceam doar la sport 🙂 Pentru cine nu mă cunoaște, am rămas repetent în clasa a 11-a, dar am reușit să termin liceul (economic nr. 4). Pe urmă m-au luat în armată, după ce am stat un an pe bară, făcându-mă că învăț. După un an de armată am dat la facultate, la Filosofie, pe care am și absolvit-o cu succes.

Revin la tatuaj. Trebuie să spun că cel care mi-a făcut tatuajele era un amator. Avea un aparat improvizat, fabricat de el însuși. Pe vremea aceea nu se găseau. Și, tot așa, culorile erau cumpărate de cine știe unde. Prin urmare, rezultatul a fots un tatuaj spălăcit. N-am fost mulțumit de rezultat și, pentru că eram un idiot de 14 ani, m-am dus tot la “specialist” să-mi facă un tatuaj și mai mare, să acopăr crucea păcătoasă. Am căzut de comun acord să fie o panteră. Îmi place animalul, pentru că inspiră frică, ceea ce inspir și eu la prima vedere celor care nu mă cunosc. De fapt, chestia asta m-a ținut departe de necazuri în ultimul timp. Șmecherii nu se iau de mine pentru simplul motiv că sunt sau par fioros 🙂

Pantera asta a fost tare dureroasă. Procesul a durat multe ore și am îndurat și strâns din dinți cum n-am făcut-o niciodată. Problema, după cum remarcați și voi, este faptul că tatuajul nu a ieșit cum trebuie. Mi s-a făcut o coajă îngrozitor de groasă și toată culoarea a ieșit prin coajă.

Mama a observat târziu tatuajul meu (am știut să mă ascund) și a făcut spume. Am fost pedepsit și bătut. Tatuajul a rămas acolo până în zilele noastre.

Am făcut toată această introducere pentru că am ocazia să-mi refac tatuajul, dacă particip la o campanie și, evident, dacă o câștig, caz în care tatuajul mi-ar fi refăcut de către Ink Mania Tatto Salon Am intrat pe blogul lor și mi-a plăcut că este plin de povești. Spre exemplu, au stat de vorbă cu niște “băieți” de la Jijlava, evident cu tatuaje. S-au simțit în siguranță printre deținuți, care le-au povestit, așa cum am făcut și eu aici, despre motivele pentru care și-au făcut tatuajele.

Un tatuaj costă ceva bani, dar dacă aș avea ocazia să-l refac, profesionist, fără să mă coste, aș face pasul. Voi ce spuneți?

Tatuaj Emilian Nedelcu, editor Biciclistul.ro

 

Comentarii