Azi am fost la Salonul Bicicletei 2016, expoziție de biciclete pe care organizatorii au numit-o națională. Cu alte cuvinte, aici s-a adunat crema producătorilor și magazinelor de biciclete prezente în România, să arate publicului larg modele de top și colecții limitate.

Expoziția a început vineri și se termină mâine. Are loc la Romexpo, iar intrarea costă 10 lei.

Cum a fost? Mi s-a părut înghesuială și nu mă refer la vizitatori, ci la faptul că standurile erau aranjate în așa fel încât să încapă cât mai multe biciclete, ceea ce te ducea mai degrabă cu gândul la o grămadă de rugby. Am rămas cu senzația că magazinele și-au adus la această expoziție tot stocul de biciclete.

Cele mai arătoase standuri erau cele ale magazinelor Moș Ion Roată, importatorul oficial al Felt, și Veloteca, cel mai mare retailer din România pentru bicicletele Merida.

Un stand mare avea și Focus, dar nu m-a dat pe spate. Undeva ascuns, într-un colț retras, se afla standul Bianchi, care avea câteva biciclete frumoase. Întotdeauna mi-au plăcut cursierele Bianchi.

Am remarcat că BikeXpert, importatorul oficial al bicicletelor Cube, avea un simplu cort, unde erau expuse niște biciclete murdare de noroi. Tocmai avusese loc concursul Urban Trail XCC, organizat de Riders Club, iar bicicletele respective fuseseră folosite de către membrii echipei BikeXpert Team în această competiție.

Giant, care era la un moment dat cel mai mare producător mondial de biciclete, a lipsit cu desăvârșire.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.