Bicicleta Pegas Drumet

Primul pariu l-a făcut Andrei Botescu care a înscris brandul Pegas la OSIM în 2011, după ce a constatat că vechiul brand expirase. S-a grăbit să ia marca, iar vechile biciclete produse la fabrica de la Zărnești au devenit o amintire frumoasă.

Noul producător, Ateliere Pegas, a început să facă treabă, iar șeful eMAG a întrezărit o oportunitate de afaceri. A făcut și el un pariu și compania sa, Network Distribution One (NOD), a devenit acţionarul majoritar al Ateliere Pegas, cu un plan de investiţii care includ şi deschiderea unei fabrici.

În prima etapă, NOD va investi 3 milioane de euro pentru dezvoltarea şi extinderea gamei de produse Pegas, cu obiectivul ca peste trei ani vânzările să fie de 25.000 de unităţi pe an, de zece ori mai mari decât cele din 2015. După 2018, Pegas are în plan con­strucţia unei fabrici în România, bugetul estimat fiind de „minimum“ 5 milioane de euro (sursa: Ziarul Financiar)

Cu toate că afacerea a rămas românească, componentele bicicletelor Pegas vin din toată lumea: cadrele din Taiwan, butucii din Japonia, jantele din Italia și roțile din Ungaria.

Noua colecție 2016

Ateliere Pegas a lansat ieri noua colecție de biciclete, 13 modele noi, printre care și Drumeț, prima bicicletă Pegas mountain bike, care costă 1.699 de lei.

Arată interesant, îmi place culoarea, e și ăsta un pariu. Are roți de 27,5″, cadru de 19″, din oțel CrMo, suspensie față, 3×8 viteze, frâne pe disc, echipare Sunrace – Sturmey Archer.

Restul modelelor le puteți vedea aici.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Comentează

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.