Cei mai buni mountain bikeri din lume iau mâine startul la etapa de Cupă Mondială din Albstadt, Germania, a doua cursă a sezonului din cadrul seriei UCI Mountain Bike World Cup presented by Shimano, iar toți ochii vor fi pe cei doi mari favoriți Nino Schurter și Julien Absalon, care au mers cot la cot până aproape de final anul trecut.

Este o cursă senzațională, m-am uitat la rezumatul ediției 2015 și pot să vă spun că nu există în România așa ceva. Traseul este o adevărată provocare pentru cicliști și are de toate, urcări abrupte, coborâri super periculoase, multe curbe, totul e foarte tehnic. E cu bolovani, stânci, sărituri, tot tacâmul. Vă spun sincer, mi-ar fi frică să mă dau pe traseul de la Albstadt, dar eu sunt un mic și simplu amator, pe când acolo vin cei mai buni dintre cei mai buni.

Evenimentul este uriaș, transmis în direct de Red Bull, cu peste 10.000 de spectatori la fața locului. Va fi ceva senzațional pentru cei șase cicliști români care iau startul și alături de care vom fi și noi cu sufletul la gură. (Link transmisie live Red Bull TV)

Ce români participă la Albstadt

În primul rând, îl avem pe Ede Molnar (Dinamo BikeXpert Racing Team), care va participa la categoria U23. El a arătat anul acesta o formă deosebită, reușind să câștige câștige cel mai mare maraton ciclist din Europa de Sud Est, Prima Evadare.

La categoria Elite îi avem pe Tudor Oprea, Lucian Logigan și George Duca, toți trei de la echipa Scott-Geiger Team, și pe Vlad Sabău, de la echipa La Hoya.

Avem și trei juniori în cursa de la Albstadt, pe Levente Bartha, Attila Malnasi (Dinamo-BikeXpert Racing Team) și Roberto Burța (Scott-Geiger Team).

Cum a fost anul trecut

Anul trecut nu a participat niciun român la concursul din Albstadt.

Un filmuleț și de la UCI:

Comentarii