Echipa nationala de ciclism - Turul Bihorului

Azi începe Turul Bihorului, competiție ce revine după o pauză de 30 de ani și care va aduna la start 26 de echipe de la cluburi din Europa și Asia. Echipe precum Androni Giocatolli sau Cycling Team Friuli se vor întrece pe drumurile din Bihor în speranţa obţinerii punctelor necesare pentru a prinde ultimele bilete pentru Olimpiada de la Rio de Janeiro.

În cadrul competiției vor participa și cinci echipe naționale: Moldova, Malta, Grecia, România și Serbia.

Pe site-ul oficial al competiției apare că echipa României este formată din Marius Petrache, Ionuț-Adrian Sdrăilă, Valentin Pleșea, Alexandru Stancu, Lars Pria, Leonard Barbu și Andrei Voicu.

De fapt, la fața locului sunt antrenorul Georgiadis Georgios și rutierii Valentin Pleșea, Rolia Horvath, Ionuț Sdrăilă, Leonard Barbu și Vlad Dobre (foto mai jos, de la stânga la dreapta).

Turul Bihorului - echipa de ciclism Romania
Echipa națională de ciclism, care va concura în Turul Bihorului.

“Obiectivul nostru este să acumulăm experiență în curse puternice, cum e Turul Bihorului. Aș vrea să terminăm cu toții Turul și, cine știe, poate Pleșea sau Dobre să facă o figură cât mai bună”, a declarat pentru Biciclistul.ro antrenorul echipei naționale de ciclism Georgiadis Georgios.

Printre cicliștii participanți se mai află Mateo Rabottini, câștigător de etapă din Turul Italiei 2012, dar și românul de origine moldoveană Serghei Țvetcov, dublu campion al României, care își poate consolida poziția în clasamentul pentru Jocurile Olimpice de la Rio.

Prezentarea echipelor

Turul Bihorului va fi cea mai mare competiţie de ciclism pe şosea din ţara noastră organizată în acest an, ale cărei premii în bani se ridică la aproape 12.000 de euro.

Turul Bihorului începe astăzi de la ora 19.00 și va fi în direct pe Digisport 2.

Competiția va cuprinde trei etape și un prolog (cel de azi), iar cartierul general de desășurare este Piața Unirii, din Oradea:

  • 19 mai, prolog 2 km
  • 20 mai, etapa I, Oradea – Beiuș – Cabana Padiș
  • 21 mai, etapa II-a, Oradea – Alesd – Nusfălău – Marghita – Săcuieni – Oradea
  • 22 mai, etapa III-a, Oradea – Marghita – Pădurea Neagră – Alesd – Alparea – Oradea.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.