Lance Armstrong dopaj USADA

Lance Armstrong dopaj USADA

Trei colaboratori apropiați ai lui Lance Armstrong de la echipa US Postal, medicul Luis Garcia del Moral, preparatorul fizic Michele Ferrari și antrenorul “Pepe” Marti, au fost suspendați pe viață, a anunțat, marți, Agenția Americană Antidoping (USADA), informează AFP.

Del Moral, medic al echipei US Postal, Ferrari, preparator al lui Armstrong și consultant la US Postal, și Marti, au fost suspendați pentru infracțiuni comise “în cadrul unui sistem de dopaj organizat la nivelul echipei”.

“Interzicerea acestor indivizi pe viață este un gest care protejează actualele și viitoarele generații de sportivi și păstrează integritatea competiției”, a declarat președintele Usada, Travis Tygart.

Cei trei fac parte dintre grup de șase persoane, între care și Lance Armstrong, împotriva cărora USADA a deschis în iunie o procedură antidoping, acuzându-l pe septuplul câștigător la Turul Franței de dopaj în perioada 1996-2001.

Într-o scrisoare de 15 pagini obținută de Washington Post, USADA a formulat noi acuzații împotriva lui Armstrong, susținând că a colectat probe de sânge datate din 2009 și 2010. În urma analizelor a reiești că sângele lui Armstrong conținea urme de manipulare, inclusiv EPO, dar și urme de transfuzii de sânge.

Scrisoare USADA – acuzatii Lance Armstrong

Acuzațiile reprezintă ultimul capitol dintr-un lung război pe care Armstrong a trebuit să-l ducă de-a lungul anilor, dacă a folosit sau nu substanțe interzise. Marea încercare a vieții lui Armstrong a fost însă bătălia pe care acesta a dus-o cu cancerul testicular, din care a ieșit victorios, fapt ce l-a transformat într-un erou național.

“Nu m-am dopat niciodată și, spre deosebire de mulți dintre acuzatorii mei, am concurat ca atlet de anduranță timp de 25 de ani fără nicio pată, am trecut de peste 500 de teste anti-drog și n-am picat niciunul”, a spus Armstrong printr-o declarație publică.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.