Încă n-am ajuns la forma fizică și ambiția lui Andrei Roșu, care a alergat în cea mai dură competiție de profil din lume, Maratonul de la Polul Nord, desfășurat integral pe calota glaciară a Oceanului Atlantic, dar vreau să alerg la semimaratonul Gerar, care va avea loc în data 27 ianuarie, în Campusul Universităţii Politehnica.

Peste 500 de alergători și pasionați de mișcare vor lua startul la cele două probe: cros (3,6 km) și semimaraton (21 km).

Ar fi a doua mare provocare pentru mine, în ceea ce privește concursurile de alergare, după primul maraton. Distanța este la jumătate, e adevărat, dar condițiile meteo nu sunt aceleași: este iarnă și va fi frig. În plus, va trebui să alerg în același ritm alături de doi coechipieri, aceasta fiind una dintre regulile de bază ale concursului.

O altă provocare este și faptul că am ajuns la 100 kg :), greutate nu tocmai ideală pentru alergările pe distanțe lungi. Am început anul în forță, cu alergări de minimum 10 km (am patru sesiuni la activ) și cred că pot termina semimaratonul într-un timp de aproximativ 2 ore (un pic peste).

Dacă îi voi convinge pe organizatorii concursului că merit să intru în echipa bloggerilor, voi avea ocazia să-mi testez condiția fizică de care am mare nevoie și pentru concursul de triatlon de iarnă, care va avea loc în luna februarie.

Pentru mine ar fi o mare realizare să alerg (cu bine) la Gerar 2013, mai ales în contextul în care, în urmă cu vreo doi, trei ani, alergam iarna în bocanci, cu pufoaica pe mine și după trei kilometri mă opream sleit de puteri.

Cum a fost anul trecut

Semimaratonul Gerar, aflat în acest an la cea de-a treia ediţie, a devenit un eveniment de tradiţie printre alergătorii din România, fiind prima competiţie de alergare a anului. Organizat de către Asociaţia Club Sportiv RO CLUB MARATON împreună cu Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, în parteneriat cu Universitatea Politehnica Bucureşti şi Asociaţia Bucharest Running Club, are drept scop promovarea alergării în aer liber, în orice condiţii meteorologice.

Comentarii

Articolul precedentAlberto Contador vrea titlul în Turul Franței 2013
Articolul următorLance Armstrong va oferi un interviu lui Oprah Winfrey
Editor Biciclistul.ro | emilian@biciclistul.ro | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE