Semimaraton Gerar 2013 - medalia

Semimaraton Gerar a fost primul concurs la care am participat anul acesta.

Am început ziua cu stângul, pentru că mi-am uitat acasa numărul de concurs. Inițial, organizatorii mi-au spus că mă descalifică, dar pe urmă s-au înduplecat (cu ajutorul lui Gabriel Solomon – mulțumesc pentru tot Gabi!) și mi-au dat un alt număr, pe spatele căruia am scris cu un marker numărul meu – 89. Îmi place numărul ăsta, mă gândesc ce bine mă voi simți când voi ajunge la greutatea de 89 de kilograme :).

Deocamdată, am luat startul cu 97,5 kg, alături de Ilie Roșu, care a alergat tot semimaratonul cu un tricolor mare în mână, și Tibi Neagu, care probabil că ar fi scos un timp mult mai bun dacă n-aș fi fost eu piatră de moară :).

Bolovan sau nu, pentru mine a fost un record personal. Săptămâna trecută, la antrenament, am alergat 20,2 km în 2h05m. Astăzi am alergat 21,28 km în 1h57m (Rezultatele oficiale). Echipa bloggerilor s-a clasat pe locul 33 din 60.

Am plecat tare, cu 5:23 după primul kilometru și 5:12 după al doilea kilometru. De altfel, acesta a fost cel mai rapid kilometru pe care l-am alergat în această cursă. Pe urmă am lăsat-o ceva mai moale, dar am reușit să alergăm constant, fără mari diferențe, iar Garminul meu  îmi spune că am alergat cu o medie de 5:32 pe kilometru.

Mi s-a părut extraordinar Ilie Roșu. Eu de-abia alergam, târându-mi cele 97,5 kg, iar el mai alerga și cu un steag. Azi, după cursă, am aflat că omul ăsta, pensionar, a reușit să alerge 60 de maratoane, din care 50 consecutive cu drapelul Romaniei, 30 cu drapelul UE și 17 cu drapelul ONU. La unele curse a alergat și cu patru, cinci steaguri. Jesus!

Mi s-a părut interesantă tehnica lui. Făcea pașii foarte mici, de ziceai că merge, dar ritmul era foarte rapid. Reușea, în felul ăsta să țină o cadență care nu m-a lăsat să mă gândesc că alerg prea repede, față de cum trag eu la antrenamente.

Tibi părea foarte calm, de parca ar fi fost o floare la ureche semimaratonul ăsta. Era ca o umbră, nici nu-l simțeai lângă tine. Mi-a spus că lui îi plac alergările de cel puțin 30 de kilometri.

Semimaraton Gerar este un concurs popular și printre oamenii de afaceri. I-am zărit, în timpul cursei, pe șeful Vodafone România, Inaki Berroeta, și pe șeful Raiffeisen Bank România, Steven van Groningen. La cursă a participat și Adrian Nanulescu, șeful Federației Române de Triatlon, cu care o să am în curând un interviu.

Fotografii

Comentarii

Articolul precedentCafeaua marilor cicliști
Articolul următorMaratonul Vinului 2013 va fi pe răcoare, în 9 iunie
Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE