Acasă Alergare Jurnal de slăbit: O dietă numită sport

Jurnal de slăbit: O dietă numită sport

Jurnal slabit - jos burta

Încep o serie de articole, un jurnal de slăbit, pe care îl voi actualiza la sfârșitul fiecărei luni, în care voi face o sinteză a reușitelor (sper!) mele în lupta cu kilogramele.

La începutul acestui an mi-am promis solemn că voi slăbi cel puțin 20 de kilograme, în contextul în care m-am culcat pe o ureche, după primul maraton, și n-am mai făcut sport timp de vreo două luni. Plec de la o cifră rotundă 100 kg. Era un pic peste, dar trecem cu vederea, că nu m-am cântărit dimineața.

Jurnal de slabit - greutate ianuarie 2012

Am reușit să slăbesc un pic și am ajuns până la greutatea de 97,5 kg la sfârșitul lunii ianuarie.

Țin să precizez că n-am urmat vreun regim special pentru slăbit. Am primit tot felul de sfaturi: să nu mai mănânc carne, să devin vegetarian, să nu mai mănânc pâine, să țin tot felul de diete, să-mi iau trainer personal (n-am bani!).

Ce-am făcut pentru slăbit:

– am făcut sport;
– n-am mai mâncat (n-am reușit întotdeauna) seara.

Ce înseamnă că am făcut sport

Înseamnă că am alergat cam o dată la două zile, cel puțin 10 km per sesiune. În opinia mea, alergatul este metoda cea mai simplă de a slăbi, dar și una dintre cele mai sănătoase. Cât am slăbit, am slăbit alergând.

Câteva statistici:

– în luna ianuarie am alergat 187 km;

– am avut un average pace de 05:55. La kilogramele mele este o rata bună, mai ales că nici nu m-am spetit cine știe ce. Am auzit (n-am și verificat) că slăbești mult mai eficient alergând mai încet, că atunci se ard cel mai bine grăsimile;

viteza medie a fost de 10,13 km/h, mai bună decât în decembrie 2012, când a fost 9,78 km/h;

– în luna ianuarie am ars peste 16.500 de calorii doar din alergare. Am și o ședință de spining, unde am ars vreo 600 de calorii;

– antrenamentele mi-au ocupat peste 20 de ore, în luna ianuarie;

– din cele 31 de zile, cât a avut luna ianuarie, am avut 20 de sesiuni de antrenament. Ambiția mea este să cresc acest număr și să am în fiecare zi câte o sesiune de antrenament, fie că este vorba despre alergare, fie că este vorba despre bicicletă (sau spining). Aș vrea să reîncep și antrenamentele de înot, măcar o dată pe săptămână să ajung la bazin;

– rata medie a ritmului meu cardiac, în timpul antrenamentelor de alergare, a fost 159 de bătăi pe minut.

Semimaraton Gerar 2013 - Emilian Nedelcu

Câteva recorduri personale

Nu sunt într-o formă extraordinară, în sensul că am avut rezultate și mai bune, dar în luna ianuarie recordurile personale, în materie de alergat, au fost următoarele:

Alergare 5 km – 27:04. E un timp mai bun față de recordul pe care l-am avut în ianuarie 2012, când am înregistrat 27:38. Cel mai bun timp pe care l-am scos până acum, pe distanța de 5 km, a fost 24:13, în luna iunie 2012

Alergare 10 km – 55:01. Este o îmbunătățire față de luna precedentă, decembrie 2012, când am avut 58:37

Semimaraton – 1:56:43. I’ve been better, în septembrie 2012, când am înregistrat 1:55:30.

În ceea ce privește greutatea, cel mai în formă am fost în luna iunie 2012, când aveam 92,5 kg. Încă o dată, eu vreau să ajung la 80 de kg, iar de data asta sunt hotărât să reușesc. Mi-a ieșit cu fumatul, trebuie să-mi iasă și cu slăbitul.

Dacă există printre voi persoane care urmează un regim de slăbire, vă aștept cu sugestii și comentarii, poate reușim să ne îmbunătățim experiențele.

De fiecare dată când îmi vine greu să ies la antrenament, când am îndoieli, mă uit la poza asta și îmi revine ambiția.

Emilian Nedelcu - burta

Comentarii