Semimaraton Bucuresti 2016

Kenyanul Birech Cosmas Jairus Kipchoge a câștigat Semimaratonul București, cu timpul de 01:02:30. Pe locurile doi și trei au venit tot niște kenieni, Makau Nicholas Mulinge, cu timpul de 01:02:52, și  Kemoi Daniel, după 01:03:06.

La proba semimaraton femei categoria internaţională, Arissi Dire Tune din Etiopia a câştigat primul loc, terminând cursa în 01:13:24.

Cursa individuală Volkswagen 10,5 km a fost câștigată de românul George Preda, cu timpul 00:33:50, la masculin, şi de către Denisa Dragomir, cu timpul 00:39:41, la feminin.

Cursa Ștafetă Vodafone a fost caştigată de echipele din România, Sporter Run și Team 1- echipa formată din Alexandru Corneschi, Ionuț Zaizan și Marius Ionescu, acesta din urmă fiind atletul care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Rio.

Cursa Populară Mega Image a fost câștigată de Florin Anghel și Florentina Buga, iar pentru prima dată la Semimaratonul București a avut loc Cursa Adolescenților, câștigată de către Filip Țuțu la băieți și de Gabriela Caraiani la proba de fete.

Federația Română de Atletism a organizat în premieră la OMV Petrom Semimaratonul București, Campionatul Național de Semimaraton, Seniori, Tineret și Juniori, masculin și feminin.

Peste 14.000 de participanți din peste 60 de țări au participat la cea de-a cincea ediție a OMV Petrom Semimaratonul București, competiţie organizată de Bucharest Running Club (BRC).

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds