Toți cei care au avut ghinionul să se trezească fără bicicletă la un moment dat (mă număr și eu printre aceștia) și-au dorit să pună mâna măcar puțin pe cel care a luat-o.

Englezii de la GPSTrackThis (companie specializată în soluții de monitorizare pentru motociclete) au făcut o sondă GPS dedicată bicicletei pe numele ei Spylamp.

Această lampă are (pe lângă funcționalitatea ei normală) inclusă o sondă GPS, un modul de urmărire și un comunicator GSM.
În cazul în care constatați că v-a fost furată bicicleta, trimiteți un SMS la numărul de telefon al comunicatorului, iar acesta vă va răspunde cu coordonatele exacte ale locației unde se află în acel moment. Acestea, odată introduse în Google Maps de exemplu, vă vor indica cu exactitate locul unde este bicicleta voastră.
În cazul în care bicicleta este (deja) într-o clădire sau undeva unde nu are “vizibilitate” pentru a localiza sateliții, va trimite coordonatele celulei GSM în care este logată.
De câte ori hoțul va folosi lampa de semnal din spate, aceasta vă va trimite mesaje cu coordonatele. În Marea Britanie, aparatul se vinde cu o cartelă de 10 Lire ceea ce la ei înseamnă aproape 200 de mesaje.
Prețul nu este foarte mare, oricum, unul civilizat… 125 GPB (aproximativ 700 Ron).
Sunt curios cine va aduce așa ceva și la noi… eu unu’ sunt dispus să investesc suma asta în liniștea mea :).

Detalii și eventuale cereri de cumpărare puteți lansa de pe site-ul producătorului : www.gpstrackthis.com

7 thoughts on “Spylamp – Sondă GPS pentru urmărirea bicicletei”
  1. Iata ca a ajuns si in Romania , la acelasi pret cu cel de la producator , diferenta , normal…TVA-ul , la ei e 17% la noi 24% , din pacate nu poate fi sarit decat daca mergem personal sa le luam de acolo. , monitorizarea este asigurata pe serverul nostru din Romania , se pot folosi cartele atat reincarcabile cat si abonamente , fie doar prin SMS cfie si cu transmise prin internet, costuri 5EUR/luna orange sau vodafone , min posibil pentru a mentine cartela activa in retea si sa si transmita .

  2. mie totusi nu imi convine am o bicicleta de aprox 500 de eur .. dar daca se tot face reclama .. cine stie catusi de putin despre biciclete .. va sti de acel dispozitiv.. mai ales ca daca se va aduce la noi in tara se va face reclama sigur la sistem.. deci eu sunt de acord cu radu bagata undeva in cadru unde ar fi mai greu de scos daca nu stii exact unde este pentru ca intri 10 15 min in magazin nu cred ca are ala timp sa stea sa o mestereasca sa caute gps-ul.. si il gasesti repede.. asa rupe dracia aia de lampa si pleaca cu ea .. poate la inceput nu se va sti dar cu timpul se va afla .. pentru ca vorba umbla repede.

  3. Alexandru, studiile respective nu sunt efectuate in Romania, unde puterea de cumparare este mult mai mica. Adica eu am platit 1850 de bicicleta, plus vreo 200 lei pe parcursul verii pe accesorii, plus un upgrade in toamna de vreo 275 lei, plus echipament, + lant antifurt din piata de ~ 30 lei. Daca la astia mai adaug inca 700 lei, ma gandesc ca imi luam o bicicleta mult mai performanta. Sau la ora actuala prefer sa bag banii astia in alte jenti, in anvelope de iarna, in orice altceva, dar nu in asta.
    Legat de chestia cu nebanuitul, in mod normal iti dau dreptate, DAR, hotii nu sunt prosti, marea majoritate au o inteligente peste medie, si crede-ma ca afla si ei de aceste dispozitive. Daca ar baga-o in cadru, si ar gasi un sistem de infiletare in interiorul cadrului mie mi-ar inspira mult mai multa incredere. Si inca ceva, in articolul respectiv se mentioneaza faptul ca dispozitivul este activ doar atunci cand hotul foloseste lampa. Pai crezi ca cel care o fura sta sa aprinda lampa? Te poti baza pe asta.

    Inteleg feelingul pe care il ai cand ti se fura bicicleta, si mie mi s-a furat o bicicleta cand eram pustan, si nu a fost prea placut, tocmai din cauza asta nu prea scap bicicleta din ochi, niciodata nu o las legata aiurea undeva, si eu ma duc sa imi vad de treaba cateva ore. Practic de legat nici nu prea am nevoie sa o leg, decat foarte rar, cand intru intr-un magazin, iar atunci pentru 10 minute, sau la vreo terasa unde o leg, dar o las si intr-un loc pe care il pot vedea.

  4. Dar ce te faci in cazul in care hotul nu foloseste lampa si nu apasa pe buton pt. ca am inteles ca asta ar fi una din conditiile transmiterii semnalului pe satelit?! Credeti ca sta un hot sa-si aprinda lampa din spate?!

  5. Sunt de acord cu Radu. În plus, cred că merită să faci o astfel de investiţie în cazul în care ai o bicicletă scumpuţă, nu una second hand, ca mine 🙂

  6. Initiativa este buna, dar un pic cam piperata pentru mine. In plus este nasol ca au incorporat-o in lampa, care poate fi demontata foarte usor. Mi s-ar parea o idee mai buna sa fie ceva care se introduce in cadru, astfel incat sa nu poata fi gasita cu usurinta de un eventual hot pus pe treaba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.