Stirile zilei - Biciclistul.ro

Alberto Contador rateaza nationalele Spaniei

Contador se retrage din naționalele Spaniei motivând probleme de sănătate

Alberto Contador (Tinkoff) s-a retras din cadrul campionatelor naționale ale Spaniei, care au loc în acest weekend, motivând probleme de sănătate.

“Salutări tuturor! Îmi pare rău să vă anunț că din motive de sănătate nu voi lua parte la naționalele din acest weekend (sâmbătă). Sper că va fi o cursă bună”, a spus spaniolul prin intermediul contului său de Twitter.

Contador țintește câștigarea celui de-al treilea titlu al său în Turul Franței și nu vrea să-și asume nici cel mai mic risc.

Alejandro Valverde (Movistar) și Joaquim Rodriguez (Katusha) sunt cei doi favoriți în cursa de șosea de astăzi.

Sursa: Cyclingtips

Tony Martin castiga contratimpul Germaniei

Tony Martin a câștigat al șaselea titlu de contratimp în Germania

Tony Martin (Etixx-QuickStep) a câștigat al șaselea său titlul de contratimp în campionatul național al Germaniei, cu o viteză medie de 50 km/h, pe un traseu de 41 de km.

Martin l-a bătut pe Jasha Sütterlin (Movistar) cu peste un minut și jumătate, iar pe locul trei a venit Nils Politt (Katusha), la 2:23 față de Martin.

Având în minte Turul Franței și Jocurile Olimpice de la Rio, Tony Martin a recunoscut că această victorie i-a ridicat moralul.

Sursa: Cyclingnews

Jocurile Olimpice

Laborator antidoping pentru Jocurile Olimpice suspendat de WADA

Cu doar șase săptămâni înaintea Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, Agenția Mondială Anti Doping (WADA) a închis laboratorul care ar fi trebuit să se ocupe de testarea antidoping a cicliștilor. Laboratorul brazilian de control din Rio a fost suspendat din cauza faptului că nu îndeplinea standardele WADA, a anunțat instituția într-un comunicat.

Nu este prima ofensă adusă laboratorului brazilian. În 2013 a fost suspendat pentru aproape doi ani, iar în 2015 i s-a permis reactivarea, după ce au fost făcute investiții de milioane de dolari pentru renovarea lui.

Șeful WADA, David Howman, a declarat că era puțin probabil ca laboratorul brazilian să fie gata pentru Jocurile Olimpice. “Acest laborator a produs o listă de falși pozitivi”, a spus Howman.

Ca plan de rezervă, WADA a spus că va transfera orice probă la laboratoarele sale din afara Braziliei.

Sursa: New York Times

Oleg_Tinkov_(Tinkoff-Saxo_event_in_Moscow)

Oleg Tinkov va anunța marți echipa Tinkoff pentru Turul Franței

Echipa Tinkoff pentru Turul Franței va fi anunțată chiar de către Oleg Tinkov, marți, 28 iunie, live din Moscova, de la sediul băncii Tinkoff Bank. Anunțul va fi live vide și pe pagina de Facebook a echipei.

Echipa îi va avea în componența sa pe cei mai bine poziționați cicliști ai momentului în clasamentul UCI WorldTour: Peter Sagan (locul 1) și Alberto Contador (locul 2).

Sursa: echipa Tinkoff

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.