Ha, nu mi-a venit să cred când am văzut știrea asta, dar este perfect adevărată: Floyd Landis a intrat într-un business foarte profitabil: afaceri cu produse pe bază de canabis.

Consumul de canabis la nivel recreațional a fost făcut legal în 2014 în Colorado, dând naștere unei industrii de sute de milioane de dolari. Oricine are 21 de ani poate crește, deține sau consuma o infimă cantitate a drogului, iar pe piață există o plajă foarte largă de produse pe bază de canabis.

Floyd Landis a câștigat Turul Franței în 2006, dar ulterior și-a pierdut titlul după ce a fost descoperit pozitiv. A negat câțiva ani că s-ar fi dopat, dar în 2011 a recunoscut și l-a tras după el și pe Lance Armstrong, care ulterior a recunoscut într-o emisiune a lui Oprah Winfrey că o mare parte din cariera sa a fost sub zodia dopingului.

Floyd Landis și-a creat și un brand – Floyd’s of Leadville, care va fi lansat în mod oficial în data de 30 iunie, în cadrul unui eveniment cu peste 300 de invitați.

Nu cred că l-a invitat și pe Lance Armstrong, care locuiește în Aspen, la o aruncătură de băț de locul în care își va desfășura Landis operațiunile.

S-ar putea scrie multe cărți despre complexa relație dintre Lance și Floyd. Redusă la cifre, ea sună cam așa: etapa a 17-a, 2004, Turul Franței, Floyd îl trage după el pe Lance către victorie. Turul Franței, 2005, Lance și Floyd țipă unul la altul. Turul Franței, 2007, Floyd e descoperit pozitiv. Aprilie, 2010, Floyd mărturisește totul Federației Americane de Ciclism și îl implică și pe Lance. August, 2012, Floyd dă în scris o declarație oficială către USADA. Octombrie, 2012, USADA ajunge la o decizie. Ianuarie, 2013, Floyd îl dă în judecată pe Lance Armstrong.

Comentarii

Articolul precedentȘtirile zilei – 25 iunie 2016
Articolul următorAndrei Dudu, cel mai bun român de la Ironman Oradea
Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE