Potrivit unui nou studiu publicat de către Comisia Europeană – Sport and Physical Activity (pdf) – românii sunt unii dintre cei mai leneşi cetăţeni ai Uniunii Europene când vine vorba de sport.

Nu mai puţin de 60% dintre românii care au fost chestionaţi au declarat că nu fac sport deloc, în timp ce în ţări precum Suedia, Danemarca sau Finlanda procentul este minuscul: 9%, 14%, respectiv 15%. Mai rău decât noi stau bulgarii (78%) sau maltezii (75%).

Rezultatul unei vieţi lipsită de sport este lesne imaginabil: suferim de nşpe boli, trăim puţin şi, aş adăuga eu, suntem nefericiţi. În Suedia, spre exemplu, o ţară care iubeşte sportul, speranţa medie de viaţă este 80 de ani, cea mai mare din Uniunea Europeană.

Motivul principal invocat de românii care au afirmat că nu practică niciun sport este lipsa de timp.

Sursa studiu, via Andrei Roşu.

who-never-exercises-or-plays-sports-uses-a-bicycle-dances-etc-_chartbuilder

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

3 thoughts on “Studiu: Românii sunt nişte putori, nu fac sport”
  1. romanilor le ocupa serviciul prea mult timp si energie si nu mai au starea de spirit necesara sa faca sport…se afunda in probleme si nu mai au timp sa realizeze ca, de fapt, o gandire limpede poate i-ar mai ajuta sa iasa din probleme!

  2. Daca te uiti mai bine, toti latinii (plus gretzia si tzipru) sunt putorile. Toate tarile latine sunt in top 10 de la coada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds