A trecut şi luna mai şi faţă de aprilie, când am început să fac sport susţinut şi contorizat cu Endomondo, au survenit nişte schimbări. În bine.

Alergare

Dacă în aprilie am alergat 94,37 km, iar  în luna mai am alergat 116 km.

Tot în luna mai am înregistrat nişte recorduri personale, pe care nu le-am urmărit în mod special, dar iată că s-au întâmplat.

La alergare, spre exemplu, pe distanţa de 5 km am înregistrat cel mai bun timp al meu, de 21:52, faţă de luna aprilie când pe aceeaşi distanţă am făcut 23:40.

De asemenea, am înregistrat cel mai bun timp al meu şi pentru distanţa  de 10 km, de 46:02, faţă de 47:47 în aprilie.

Recordul ăsta l-am înregistrat pe pista de la Lia Manoliu, acoperită cu tartan. Fără să vrei, alergi mai repede  acolo. Mă bucur că  m-au ţinut plămânii. Vreau să-mi dobor recordul ăsta în iunie cu cel puţin un minut.

Endomondo îmi înregistrează ieşirile pe ture de câte un kilometru. Cel mai rapid kilometru în luna mai la alergare a fost de 03:47, faţă de aprilie când am avut un 04:18.

Plimbare

Am stat mai slab la plimbări :). În aprilie am mers pe jos 17,24 km, iar în luna mai 14,84 km. Evident, am mers mai mult de-atât, dar astea sunt cifrele pe care le-am înregistrat cu Endomondo, aşa, de dragul statisticii.

Ciclism transport

Încerc să ajung zilnic cu bicicleta la serviciu. Evident, nu biffez toate zilele, că mai sunt unele în care trebuie să fiu în diverse locuri sau condiţiile meteo nu îmi permit.

În luna aprilie am folosit bicicleta pe o distanţă de 240 km. În luna mai am mers cu bicicleta prin oraş 506 km.

Mountain biking

În mai am înregistrat un capitol nou, mountain biking, 55 km, adică Prima Evadare. Uite că acum mi-am dat seama că n-am pus la socoteală, în aprilie, Gârboavele XC. Asta e, trecem mai departe.

Ciclism sport

La capitolul ciclism sport am evoluat cel mai mult, de la aproape nimic în luna aprilie (20,28 km), la aşa şi aşa în luna mai (134 km). Prin ciclism sport eu înţeleg ieşirile pe şosea cu cursiera, unde încerc să menţin o viteză constantă de peste 30 km/h.

Cel mai rapid kilometru la ciclism sport a fost de 01:22, faţă de aprilie când am avut un 01:31.

Fun stuff 🙂

Endomondo îmi furnizează şi nişte statistici comparative şi haioase.

Spre exemplu, per total am avut 29 de şedinţe de alergare, care au însemnat 18 h 26 m 23 s de alergare, pe o distanţă de 209 km. Asta înseamnă, în termeni comparativi, 0,005 călătorii în jurul lumii, 0,001 călătorii spre Lună şi 36 de hamburgeri arşi 🙂

La ciclism transport am aflat că am salvat 122 kg de CO2 şi am economisit 53,35 de litri de benzină, pentru faptul că am mers cu bicicleta care-i un mijloc de transport alternativ şi ecologic şi bla bla.

Lasă-te de fumat şi apucă-te de sport. Viaţa e scurtă!

Comentarii

PUBLICITATE:Fă-ți cumpărăturile de la Decathlon prin acest link și Biciclistul.ro încasează un comision pentru recomandarea făcută.