Pe scurt, Tim Don este un triatlonist profesionist. A participat de trei ori la Jocurile Olimpice pentru Marea Britanie, a fost de patru ori campion mondial ITU în triatlon şi duatlon, a câştigat nenumărate cupe mondiale şi competiţii de profil şi este deţinătorul recordului mondial pentru Ironman –  7:40:23, obţinut la Ironman South American Championship în Florianopolis, Brazil, în data de  28 mai 2017.

În timp ce se antrena pentru Kona, finala mondială Ironman, a fost lovit de o maşină şi şi-a rupt gâtul, chiar aproape de Aeroportul Internaţional Kona. A suferit o fractură Hangman şi şi-a petrecut următoarele trei luni cu un dispozitiv în jurul capului, prins cu şuruburi de craniu, care îi ţinea gâtul fix. La şase luni de la accident a participat la Maratonul Boston, unde a trecut linia de finiş după 2:49:42.

Uitaţi-vă la filmul documentar despre drumul pe care l-a parcurs Tim Don de la accident până la Maratonul Boston, este emoţionant.

 

Comentarii

Dacă tot ai ajuns la sfârșitul articolului, aș vrea să-ți mai rețin atenția două secunde. Biciclistul.ro este un blog independent, susținut din resurse proprii. De aceea, orice contribuție venită din partea cititorilor este binevenită, mă va ajuta să generez conținut original și de calitate. Cum poți ajuta? Cu o mică donație lunară, de 1$, 3$, 5$ sau orice sumă vrei tu. O poți face aici:  https://www.patreon.com/join/biciclistul?. Mulțumesc anticipat!