Vladu Cristina Maria, care înțeleg că este purtătoare de cuvânt a Federației Române de Atletism, a publicat un articol în Evenimentul Zilei în care îi sugerează brutal lui Marian Oprea să se retragă:

”La capătul unei zile anoste, lipsită de artificiile care creează  atmosfera specific marilor competiții din ovalul magic, nu s-a putut trece cu vederea, din nefericire, proba masculină de triplusalt unde, Marian Oprea (CSM Bucuresti) a fost al doilea, cu un rezultat foarte slab: 15,94 metri! Chiar dacă își dorște mult să mai facă un rezultat mare, vicecampionul olimpic ar trebuio să ia în calcul că își face pulbere cariera excepțională, construită cu atâtea sacrificii și dureri, cu asemenea momente”.

Articolul, care se vrea o relatare a primei zile de la naționalele de atletism din sală, e un text eșuat, plin de considerații personale, subiective și stupide. Pe mine m-a scos din sărite ultimul paragraf despre Marian Oprea. Ce lipsă de bun simț! Cum să vorbești așa despre unul dintre cei mai buni sportivi pe care România i-a avut în istoria sa! Un vicecampion olimpic trebuie tratat cu RESPECT!

Marian Oprea se va lăsa de sport atunci când va avea el chef, după mine poate să concureze și la vârsta de 80 de ani. Ce vină are el că nivelul atletismului din România este atât de slab? Da, Marian Oprea a sărit sâmbătă 15,94 metri la triplusalt, dar asta nu-i știrbește cu nimic săritura de 17,55 metri când a luat locul 2 la Jocurile Olimpice de la Atena. De ce n-a spus Vladu Cristina Maria cât a sărit cel care a luat locul 1? Titlul de campion național la triplusalt în sală s-a câștigat cu 16,16 metri.

Cu ce anume își face Marian Oprea pulbere cariera excepțională? O săritură slabă nu-i știrbește cu nimic meritele și respectul pe care le-a câștigat în întreaga lui carieră. Rămâne vicecampion olimpic indiferent cât de slab va sări la concursurile viitoare. Noi trebuie să-l susținem, să-l încurajăm, să-l apreciem și să-i mulțumim. Timpul lui Marian Oprea nu a trecut, timpul s-a oprit în loc pentru el.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

One thought on “Timpul s-a oprit în loc pentru Marian Oprea”
  1. Bai federatie, bai carnatilor garboviti, dati-i sa manance ca lumea, lipsiti-l de griji, ajutati-l sa nu se streseze, ajutati-l financiar si o sa vedeti ca renanste, ca asta-i meseria lui. Dar il aranjati voi, sa faceti loc varului de la tara in locul lui in fruntea listei…Hmmm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.