Titans Triathlon 2019 - anulat

Competiția Titans Triathlon nu va mai avea loc anul acesta, potrivit unui anunț al organizatorilor.

”Din păcate, suntem în măsură să confirmăm că în acest an Titans Triathlon ia o pauză, nedorită de nicio parte, dar, cu toate eforturile și gândurile bune, nu se poate concretiza”, au anunțat organizatorii pe pagina oficială de Facebook a competiției.

Aceștia nu au detaliat motivele pentru care competiția nu va mai avea loc.

”Vom încerca să găsim soluții viabile pentru a reînvia acest proiect anul viitor”, s-a mai spus în declarație.

Titans Triathlon ar fi trebuit să fie prima etapă din cadrul circuitului RTS – Cupa Romanian Triathlon Series, din care mai fac parte Buftea Multisport Festival (22-23 iunie), Endurance Beliș (17 august), Delta Triathlon Tulcea (25 august) și H3RO, by Trichallenge (21 septembrie).

Titans Triathlon a fost primul concurs de triatlon organizat în București, la ediția din 2017. Competiția a fost organizată în 2017 și 2018 de către Bucharest Sport Club (BSC).

BSC nu se află la prima amânare/anulare a unei competiții de triatlon.

În 2018, în data de 9 iulie, anunța că amână Campionatul Național de Duatlon pentru data de 1 septembrie „din motive obiective legate de organizarea evenimentului, cât și din multitudinea de reacții și rugăminți de a nu ne suprapune cu vacanțe și weekend-uri prelungite”.

În august, 2018, BSC a decis anularea completă a evenimentului, pentru că „în perioada vacanței, toți oamenii își doresc să fie vacanță… inclusiv sportivii”.

Federația Română de Triatlon (FRTRI) a considerat atunci ”lipsită de profesionalism neîndeplinirea unor angajamente luate, mai ales că acestea implică atât Federația Română de Triatlon, dar mai ales un număr mare de sportivi profesioniști și amatori care își setează pregătirea și își fac calendarul competițional ori familial funcție de competițiile din calendarul intern și în mod special de Campionatele Naționale”.

Deocamdată nu există o reacție oficială a FRTRI cu privire la anularea Titans Triathlon. Vom reveni cu actualizări la acest articol de îndată ce vom afla noutăți în acest sens.

BSC este un club înființat în iunie 2004, de către Marius Grigore, Tina Grigore și Liviu Vlăsceanu. Clubul antrenează peste 150 de copii, cu vârste începând de la 9 ani și până la juniorat, dintre care peste 60 de triatloniști.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE