Alice Perjoiu - 2019 - Tour of Thassos

Triatlonista Alice Perjoiu, legitimată în cadrul Seven Sport Club, a câștigat concursul de ciclism Tour of Thassos, care a avut loc pe insula Thassos, din Grecia, în primul weekend al lunii mai.

Alice Perjoiu - 2019 - Tour of Thassos

Alice Perjoiu a fost prima persoană de gen feminin care a trecut prima linia de finish, după 4h23min27s, reușind să se claseze pe locul 57 la nivel general din 294 de concurenți care au luat startul.

Locul 2 la fete a fost ocupat de către o sportivă din Bulgaria, Elena Yordanova, care a trecut linia de finish după 4.29.30. Pe locul 3 a venit o sportivă din România, Anca Zapodeanu, care a obținut ultimul loc pe podium după 4.33.23.

”A fost o cursă interesantă. Traseul a fost unul foarte tehnic, dar și foarte frumos. Sincer, nu m-am așteptat să fiu prima dintre femei, însă m-am gândit că voi fi printre primele de la categoria mea de vârstă și m-am bucurat foarte mult că am reușit să ajung prima fată la finish”, a declarat Alice Perjoiu pentru Biciclistul.ro.

Alice Perjoiu are 16 ani. Ea a participat la Tour of Thassos și în urmă cu doi ani, când a trecut linia de finish după 4h32min.

La 300 de metri de finish

Tour of Thassos a fost câștigat de către fostul ciclist de performanță Marian Frunzeanu (4.15.43), urmat la aproape un minut de către Alex Ciocan (4.16.35). Podiumul a fost completat de către Mihail Klechorov (4.16.45).

Tour of Thassos presupune pedalarea insulei pe șoseaua principală care înconjoară insula, în jur de 90 km, cu o diferență de nivel de peste 1.800 de metri.

Cursa are două părți distincte. Prima presupune o defilare în pluton, cu plecare din Potos în sens orar, pe șoseaua de coastă. Plutonul parcurge cu o viteză de plimbare (25-30km/h) satele din zona joasă a insulei, ritmul cicliștilor fiind dat de către mașinile organizatorilor.

La kilometrul 42 se ia o pauză de 5-10 minute pentru hidratare. Plutonul pornește apoi pe urcarea de la cariera de marmură, tot în regim de cursă neutralizată, însă de aici cei mai slab pregătiți pentru urcări deja încep să piardă plutonul. Cursa ramâne neutralizată și pe coborârea din Panagia, mașina eliberând traseul la kilometrul 55 la ieșirea din localitatea Potamia. Din acel moment încep atacurile și plutonul explodează. Urmează circa 35km de parcurs în regim de cursă incluzând urcări lungi și susținute dar și coborâri lungi cu curbe largi ce se negociează la viteze foarte mari.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE