Cei mai buni triatlonisti din Romania in 2017

Am calculat care sunt cei mai buni 10 triatlonişti de şosea din România în 2017, pe distanţe olimpice, potrivit circuitului Romanian Triathlon Series 2017, care a avut şase etape:

 1. Pegas Triatlon Buftea
 2. Endurance Triathlon Beliş
 3. Delta Triathlon Tulcea
 4. Transfier
 5. TriChallenge
 6. NoStress Triathlon Callatis

În circuit ar mai fi trebuit să apară şi Campionatul Naţional de Triatlon şi Aquatlon Bucureşti, dar din motive care îmi scapă acest concurs nu a avut şi distanţe olimpice.

Potrivit punctelor acordate în cadrul concursurilor mai sus menţionate (citeşte regulamentul), am calculat care sunt cei mai buni 10 triatlonişti ai circuitului în clasamentul open. Federaţia a afişat deocamdată doar clasamentele pe categorii de vârstă.

Top 10 triatlonişti în clasamentul RTS

 1. Beres Hunor
 2. Răzvan Ene
 3. George Iulian Murar
 4. Daniel Attila
 5. Doru Eftimie
 6. Alexandru Toma
 7. Laszlo Imreh
 8. Marian Tănase
 9. Liviu Voicu
 10. Sorin Boriceanu

Din top 10 lipseşte Ciprian Bălănescu, care n-a bifat decât concursul de la Bucureşti, pentru care nu a obţinut puncte în clasamentul RTS, pentru că distanţa competiţională a fost sprint. La Bucureşti însă s-a jucat cu titlul pe masă, chiar dacă la sprint, iar Ciprian Bălănescu este campion naţional la triatlon şi în 2017.

Cine mai lipsteşte din top 10, din cauza faptul că s-a prezentat la prea puţine concursuri: Alexandru Ion, Alex Diaconu, Alex Ciocan, Mihai Vigariu sau Andrei Dan Dudu. Oricum, din câte ştiu eu, în afară de Alexandru Ion, restul sunt mai mult interesaţi de concursuri de triatlon pe distanţe Half şi Full Ironman.

Premierea finală se va face în cadrul Galei Triatlonului Românesc, ce va avea loc în data de 18 noiembrie, ora 16.00, la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. Dacă doriţi să participaţi la acest eveniment vă puteţi înscrie pe site-ul Federaţiei, aici. Intrarea este liberă pentru cei cu legitimaţie FRTRI avizată pe 2017 şi contra cost (15 lei) pentru cei fără legimitaţie. În ambele cazuri trebuie să vă înregistraţi online.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.