Traian Goga si Eduard NovakTraian Goga (stânga), Eduard Novak (dreapta)

Federația Română de Ciclism l-a numit recent în funcția de secretar general pe Traian Goga, care a lucrat anterior ca redactor pentru publicația MBike (nu mai există) și pentru website-ul Freerider.ro. Traian Goga nu are experiență managerială, dar este unul dintre apropiații lui Eduard Novak, președintele Federației.

„Dacă ar fi să fac o paralelă între Federație și o societate comercială, atunci funcția de secretar general ar fi cea de manager general sau șef al operațiunilor executive. Prin urmare, postura în care mă regăsesc acum implică multă responsabilitate, planificare atentă și o doză mare de răbdare și înțelegere. Una peste alta, sper să pot pune în aplicare cât mai multe puncte din proiectul național care aparține lui Eduard Novak, însă pentru asta sunt conștient că e nevoie de o întindere de mai mulți ani, minimum cinci din acest punct încolo, din câte văd eu”, a spus Traian Goga.

La câți incompetenți s-au perindat pe la această federație, nu cred că numirea lui Traian Goga are cum să afecteze prea tare un sport pentru care nu există interes în România și care nu există pe harta internațională, la nivel de performanță.

Ce trebuie să facă secretarul general

Federația Română de Ciclism încă folosește vechiul statut, de pe când se numea Federația Română de Ciclism și Triatlon, dar cum alt document nu avem la dispoziție am luat de aici atribuțiile secretarului general. Deci:

Art. 77 Este membru al Consilliului de Administratie si seful Consiliului Director al Federatiei Române de Ciclism. Are urmatoarele atributii: a) deruleaza relatiile contractuale cu Ministerul Tineretului si Sportului; b) organizeaza si conduce activitatea federatiei în scopul aplicarii hotarârilor Adunarii Generale si ale Consiliului de Administratie, a prevederilor, programelor si planurilor de activitate aprobate; c) asigura aplicarea si respectarea în întreaga activitate a federatiei a legislatiei în vigoare, a normelor generale stabilite de Ministerul Tineretului si Sportului, a Statutului si reglementarilor adoptate de federatie; d) stabileste împreuna cu Presedintele data si ordinea de zi a sedintelor Consiliului de Administratie, pregateste materialele si lucrarile care se prezinta în Consiliul de Administratie, verifica daca în procesul verbal al sedintei Consiliului de Administratie au fost consemnate problemele dezbatute si hotarârile adoptate, iar în cazul în care au fost omisiuni informeaza Consiliul de Administratie în prima sedinta; e) organizeaza, coordoneaza si sprijina activitatea colegiilor si comisiilor centrale, pregateste împreuna cu acestea si supune aprobarii Consiliului de Administratie propuneri referitoare la: 1) programele si planurile de activitate ale federatiei; 2) calendarul sportiv intern si international; 3)  proiectul bugetului anual de venituri si cheltuieli, situatia periodica a executiei bugetare si a asigurarii materiale a activitatii.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

One thought on “Traian Goga este noul secretar al Federației Române de Ciclism”
  1. Oare mă bagă cineva și pe mine în seamă ??!!
    Aș putea anula recordul mondial al orei care a fost stabilit în urmă cu 20 ani , dar nu am sponsori . Ar fi necesari 20.000 € și un velodrom , poate tot acolo în Anglia . Pe același velodrom . tel 0725/422-927 .

Comentează

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.